Την παράταση της αργίας και αύριο, Τετάρτη, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Κατά την έκτακτη ενημέρωση για την πορεία των έντονων καιρικών φαινομένων, ο κ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για πολύ δύσκολη νύχτα και πρωτόγνωρες καταστάσεις, σημειώνοντας πως η συγγνώμη της Πολιτείας δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ποτέ προσχηματική.

«Πολλές προσπάθειες» από τις αρμόδιες αρχές ενώ 3.500 οδηγοί και 1.800 οχήματα απεγκλωβίστηκαν από την Αττική Οδό.

«Έγινε κάθε προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των ανθρώπων που βρέθηκαν σε τέτοια θέση» και οι απόπειρες συνεχίζονται και σήμερα.

Παράλληλα, οι εγκλωβισμένοι μεταφέρονται σε ασφαλή σημεία πέριξ της Αττικής Οδού ενώ από εχτές το βράδυ μετακινούνται στη ΛΕΑ και δεν τραυματίστηκε κάποιος άνθρωπος ή και κάτι χειρότερο.

«Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στα ιατρικά ζητήματα» πρόσθεσε, ενώ μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα αποκατασταθούν.

Αργία σε τέσσερις περιφέρειες

Στο πλαίσιο αυτό, και με δεδομένο ότι τις επόμενες ώρες θα παραμείνει το δριμύ ψύχος και ο παγετός, ο υπουργός ανακοίνωσε πως θα υπάρξει γενική αργία, όπως σήμερα, σε Αττική και άλλες τρεις περιφέρειες της χώρας.

Πρόκειται για:

Κυκλάδες
Κρήτη
Δωδεκάνησα

Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, ο υπουργός είπε πως θα υπάρξει ενημέρωση και από το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο στις παραπάνω περιοχές δεν αναμένεται να λειτουργήσουν.

Τι ισχύει στην αργία

Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Τα ΜΜΜ θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό (τα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν και τα κινούμενα όπου είναι δυνατόν). Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας. (Η τηλεκπαίδευση δεν θα πραγματοποιηθεί διότι θα απουσιάζει το διοικητικό προσωπικό που είναι αναγκαίο για την παροχή της).

Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Για τα σούπερ-μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων θα ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής