Ο μεγαλύτερος γιος του Τζον Λένον, Τζούλιαν, αποφάσισε να πουλήσει πολλά κομμάτια της μουσικής ιστορίας τόσο του πατέρα του όσο και των θρυλικών σκαθαριών, από την προσωπική του συλλογή.

Ωστόσο, θα κρατήσει τα φυσικά αντικείμενα καθώς κάθε κομμάτι θα πωλείται ως μη ανταλλάξιμο κουπόνι (NFT).

Τα αντικείμενα που δημοπρατούνται περιλαμβάνουν μια μαύρη κάπα που φορούσε ο πατέρας του στην ταινία Help! και χειρόγραφες σημειώσεις για το τραγούδι των Beatles, Hey Jude.

Η πώληση περιλαμβάνει επίσης NFT του παλτού που φορούσε ο Τζον Λένον στην τηλεοπτική ταινία Magical Mystery Tour και τρεις κιθάρες Gibson που δόθηκαν στον Τζούλιαν Λένον από τον πατέρα του.

Τι είναι τα NFT και γιατί μερικά αξίζουν εκατομμύρια;

Κάθε NFT θα προσφέρεται ως οπτικοακουστικό συλλεκτικό υλικό, με αφήγηση από τον Τζούλιαν Λένον μαζί με εικόνες του αντικειμένου.

Το NFT των σημειώσεων που έγραψε ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ για το Hey Jude αναμένεται να φέρει στον Τζούλιαν τα περισσότερα χρήματα. Έχει τιμή εκκίνησης 30.000 δολάρια, αν και οι εκτιμήσεις μιλούν για υπερδιπλάσιο ποσόσ.

Μέρος των εσόδων από την πώληση NFT θα διατεθεί στο Ίδρυμα White Feather του Julian Lennon. Η ηλεκτρονική δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Από την COVID-19, στην ευλογιά των πιθήκων, τη λέπρα και τα άλλα «νοσήματα στέρησης»
Academia |

Από την COVID-19, στην ευλογιά των πιθήκων, τη λέπρα και τα άλλα «νοσήματα στέρησης»

Ο SARS-CoV-2 δεν κάνει διακρίσεις, καθώς ανάγκασε υγειονομικά συστήματα προηγμένων χωρών να γονατίσουν, δουλεύοντας  σε συνθήκες «ιατρικής ελαχίστων πόρων», όχι σε κάποιο νοσοκομείο της Ιφακάρα, ή στη ζούγκλα του Μορογκόρο, αλλά στις Πρωτεύουσες της δυτικής Ευρώπης και στις Πολιτείες της Αμερικής.