Το ενδιαφέρον και τις ευαισθησίες της σε θέματα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά η δημοφιλής τραγουδίστρια Ριάνα ανακοινώνοντας μια ακόμη σημαντική, πράσινη δωρεά ύψους 15 εκατ. δολαρίων.

Συγκεκριμένα, κρίνοντας πως η κλιματική αλλαγή και η αντιμετώπιση της αποτελεί ζήτημα και κοινωνικής δικαιοσύνης η Ριάνα μέσω του ιδρύματος της θα προσφέρει 15 εκατ. δολάρια σε 18 οργανώσεις κλιματικής δικαιοσύνης, οι οποίες δραστηριοποιούνται κυρίως στις ΗΠΑ και τα νησιά της Καραϊβικής, από όπου και κατάγεται.

«Οι κλιματικές καταστροφές, που γίνονται όλο και πιο συχνές και σφοδρές, δεν επηρεάζουν όλες τις κοινότητες με ίσο τρόπο, με τις μειονότητες να επιβαρύνονται πολύ περισσότερο από το βάρος των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής» σχολίασε η γεννημένη στα νησιά Μπαρμπέιντος σταρ της μουσικής.

Το ίδρυμα της Ριάνα, υπό την ονομασία Clara Lionel Foundation προς τιμήν των παππούδων της, δίνει μεγάλη έμφαση στη στήριξη πρωτοβουλιών για το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Από την COVID-19, στην ευλογιά των πιθήκων, τη λέπρα και τα άλλα «νοσήματα στέρησης»
Academia |

Από την COVID-19, στην ευλογιά των πιθήκων, τη λέπρα και τα άλλα «νοσήματα στέρησης»

Ο SARS-CoV-2 δεν κάνει διακρίσεις, καθώς ανάγκασε υγειονομικά συστήματα προηγμένων χωρών να γονατίσουν, δουλεύοντας  σε συνθήκες «ιατρικής ελαχίστων πόρων», όχι σε κάποιο νοσοκομείο της Ιφακάρα, ή στη ζούγκλα του Μορογκόρο, αλλά στις Πρωτεύουσες της δυτικής Ευρώπης και στις Πολιτείες της Αμερικής.