Έντονα ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο φαίνεται να ακολουθεί το θετικό κλίμα στις ευρωαγορές αλλά και τις κινήσεις των αγοραστών μετά από την έντονα πτωτική πορεία των προηγούμενων ημερών. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,22% στις 924,49 μονάδες, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την ανάκτηση της στήριξης των 930 μονάδων.

Αν και η αγορά χτες δεν κατάφερε να εκδηλώσει μια ισχυρή αντίδραση, σήμερα δείχνει να μπορεί να ανακτήσει μέρος των χαμένων εδαφών και να αποκαταστήσει την επαφή με τις 950 μονάδες. Σε αυτή την κίνηση βέβαια βοηθά σημαντικά η άνοδος των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες αν και αναμένουν τις αποφάσεις της Federal Reserve, λαμβάνουν ισχυρές στηρίξεις και από τα εταιρικά αποτελέσματα.

Στο μεταξύ, με φόντο την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία το καλοκαίρι συνεχίζονται και σήμερα οι διαβουλεύσεις των Θεσμών με το οικονομικό επιτελείο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ot.gr, κατά την πρώτη ημέρα εκφράστηκε ικανοποίηση για την εικόνα της οικονομίας και για τις θετικές προοπτικές το 2021 και το 2022, όπως και για το καλύτερο ύψος ελλείμματος κατά 2 δισ. ευρώ το 2021.

Σε αυτό το πλαίσιο, Εθνική, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Μυτιληναίος και Βιοχάλκο σημειώνουν ισχυρά κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ θετικά λειτουργούν οι Alpha Bank, Motor Oil, Jumbo, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και Τέρνα Ενεργειακή. Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ο Ελλάκτωρ χάνει 1,08% και η Coca Cola είναι στο -0,81%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών