Με τα επίπεδα των 930 μονάδων φλερτάρει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο με οδηγό την σημαντική αύξηση του τζίρου δείχνει ικανό να καλύψει μεγάλο από το χαμένο έδαφος.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,81% στις 929,86 μονάδες, με τον τζίρο ήδη να ξεπερνά τα 45 εκατ. ευρώ.

Το μήνυμα που δίνει σήμερα η αγορά με την αύξηση του τζίρου και την ισχυρή άνοδο σχεδόν σε όλο το μήκος του ταμπλό είναι εξαιρετικό, σε μια δύσκολη μάλιστα χρονική στιγμή. Ουσιαστικά το ΧΑ επαναλαμβάνει το μοτίβο της ανόδου του πρώτου δεκαπενθημέρου του μήνα, όταν και έκανε τη μεγάλη κίνηση προς τα υψηλά επτά ετών με αυξημένο τζίρο.

Επί της ουσίας, αυτό που δείχνει η αγορά είναι ότι έχει τη ρευστότητα να κινηθεί υψηλότερα, αρκεί αυτή να βρει πρόσφορο έδαφος για να κινητοποιηθεί σε τίτλους που μπορεί να έχουν σημαντικά περιθώρια ανόδου. Βέβαια, αυτό που θα κρίνει τη θετική αυτή προοπτική είναι εάν η ανοδική κίνηση συντηρηθεί και τις επόμενες ημέρες, ή τουλάχιστον μέχρι το κλείσιμο της εβδομάδας.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Εθνική ξεχωρίζει με το +4,27% που καταγράφει, με τις ΔΕΗ και Πειραιώς να ακολουθούν κατά πόδας. Ισχυρά είναι τα κέρδη σε ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Motor Oil, Aegean, ΟΤΕ, Eurobank και ΕΛΧΑ, ενώ στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ χάνει 2,31% και οι Coca Cola 0,91%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών