«Η κρίσιμη κατάσταση στην Ουκρανία αναγκάζει εν τέλει την γερμανική κυβέρνηση να θέσει εν αμφιβόλω τον αμφιλεγόμενο αγωγό Nord Stream 2», σχολιάζει η Handelsblatt με τίτλο «Περιττός για την ενεργειακή πολιτική». Η οικονομική εφημερίδα σημειώνει: «Και πέρσι ο αγωγός είχε αρνητική επίδραση στις σχέσεις Γερμανίας με αρκετούς ευρωπαίους εταίρους της, αλλά και τις ΗΠΑ. Ουκρανία και Πολωνία απορρίπτουν τον αγωγό, διότι θα έχαναν χρήματα, μιας και ως γνωστόν ο αγωγός τις παρακάμπτει, συνδέοντας απευθείας Ρωσία και Γερμανία μέσω Βαλτικής. Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ τάσσονται επίσης κατά διότι θα χάσουν, ενδεχομένως, μια αγορά για την διάθεση του δικού τους φυσικού αερίου.

Περισσότερο από το 50% των γερμανικών εισαγωγών φυσικού αερίου προέρχεται από τη Ρωσία. Εδώ και χρόνια θα έπρεπε το Βερολίνο να περιορίσει την εξάρτηση από τη Μόσχα και να αναζητήσει εναλλακτικές. Αντ’ αυτού έκανε τα πάντα για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την εξάρτηση. Που σημαίνει με άλλα λόγια: Αν το επιθυμεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να κλείσει την κάνουλα σε Γερμανία και υπόλοιπη Ευρώπη ακόμα και μέσα στο χειμώνα».

Πηγή: DW

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Πολωνία: Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο κατάρριψης ρωσικών πυραύλων αν πλησιάζουν κράτη-μέλη του
Επικαιρότητα |

Το ΝΑΤΟ εξετάζει κατάρριψη ρωσικών πυραύλων κοντά στα κράτη-μέλη του

Η Πολωνία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ρωσικός πύραυλος κρουζ που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον πόλεων της δυτικής Ουκρανίας παρεισέφρησε στον πολωνικό εναέριο χώρο.