Η Mattel κατάφερε να κερδίσει και πάλι την άδεια παραγωγής παιχνιδιών με βάση την σειρά πριγκιπισσών της Walt Disney, αλλά και την υπερπαραγωγή «Frozen» παίρνοντάς την από την Hasbro

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal επικαλούμενο στελέχη της Mattel.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η συμφωνία επανενώνει τους αγαπημένους χαρακτήρες των κοριτσιών με το προηγούμενο σπίτι τους.

Η Mattel έχασε την άδεια από την Hasbro το 2016, και μπήκε σε μια δύσκολη περίοδο, αλλάζοντας 4 CEOs οι οποίοι προσπαθούσαν να καλύψουν την τρύπα των 440 εκατομμυρίων δολαρίων από αυτή την μεγάλη απώλεια.

Πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mattel, Ynon Kreiz, ο οποίος προσχώρησε το 2018, έχει σταθεροποιήσει τις δραστηριότητές του με περικοπές κόστους άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, αναθεώρησε την ηγεσία, αναβίωσε βασικά εμπορικά σήματα όπως η Barbie και ανοικοδόμησε τις σχέσεις με τα στούντιο του Χόλιγουντ. Και από την ημέρα που οι πριγκίπισσες της Disney απομακρύνθηκαν, τα στελέχη της Mattel ορκίστηκαν να τις ξανακερδίσουν.

«Ήταν μια σημαντική προτεραιότητα και είναι κάτι για το οποίο δουλέψαμε σκληρά για να κερδίσουμε», είπε ο κ. Kreiz.

Η Mattel θα ξεκινήσει να πουλά νέα παιχνίδια της Disney το 2023. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί.

Η Hasbro αρνήθηκε να σχολιάσει την απώλεια της σειράς Disney Princess και “Frozen”, αλλά είπε ότι ανανέωσε πρόσφατα την άδεια χρήσης Star Wars και σύντομα θα αρχίσει να φτιάχνει επίσης παιχνίδια Indiana Jones.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus