Για τα προβλήματα που σημειώθηκαν στα νοσοκομεία κατά της διάρκεια της επέλασης της «Ελπίδας» μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σχετικά με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ ότι γέμισαν νεκρούς τα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως υπήρξε ένα γενικότερο πρόβλημα στο νοσοκομείο Σωτηρία, όχι μόνο με τους νεκρούς αλλά επειδή είχαν κλείσει οι δρόμοι με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η είσοδος και η έξοδος από και προς το νοσοκομείο και τις κλινικές.

«Έγινε μεγάλη προσπάθεια ώστε όλοι οι δίοδοι στα νοσοκομείο να μείνουν συνεχώς ανοιχτοί. Ακόμη και στο Σισμανόγλειο ο δρόμος έκλεισε για λίγο», τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Για όσους υγειονομικούς έκαναν παραπάνω από μία βάρδιες λόγω της κακοκαιρίας, ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως προφανώς οι άνθρωποι που εργάστηκαν παραπάνω είτε θα αποζημιωθούν είτε θα πάρουν τα αντίστοιχα ρεπό.

Επισήμανε μάλιστα πως σήμερα υπάρχουν προβλήματα κυρίως στους μικρούς δρόμους που δεν έχουν καθαριστεί ωστόσο όπου είναι επείγον υπάρχει όχημα που θα ανοίγει τον δρόμο.

Όσον αφορά την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως «τώρα βλέπουμε τον σκληρό δείκτη των θανάτων από την κορύφωση του κύματος στις αρχές Ιανουαρίου. «Από τα στοιχεία των νοσηλειών φαίνεται πως είμαστε στο 80-20% με την Όμικρον να επικρατεί. Αυτό μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι επειδή η παραλλαγή Όμικρον έχει μικρότερο δείκτη νοσηρότητας. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν από την επόμενη εβδομάδα οι σκληροί δείκτες να εξορθολογιστούν», επισήμανε.

Τόνισε επίσης πως από τους 115 νεκρούς, οι 61 ήταν άνω των 80 ετών και οι 40 άνω των 60 ετών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας