πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχασαν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια τις πρώτες εβδομάδες του 2022 — Όλοι εκτός από τον Γουόρεν Μπάφετ.

Η βουτιά που καταγράφεται στις μετοχές της τεχνολογίας είχε ως αποτέλεσμα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Ίλον Μασκ να χάσει από την αρχή του έτους 54 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, έχασε 27,8 δισεκατομμύρια δολάρια, και οι ιδρυτές της Google , Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, έχασαν και οι δύο περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Το αφεντικό του Facebook , Μαρκ Ζάκερμπεργκ είδε τη περιουσία του μειώνεται κατά 15,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το CNBC, από τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, μόνο ένας είδε τα πλούτη του να αβγατίζουν: ο Μπάφετ, ο οποίος κέρδισε περίπου 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ανεβάζοντας τον συνολικό του πλούτο στα 111 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Δεκαετία μετά από δεκαετία, το Oracle of Omaha συνεχίζει να έχει το άγγιγμα του Μίδα», λέει στο CNBC Make It ο αναλυτής της Wedbush Securities, Dan Ives. «Αυτός είναι ο λόγος που ο Μπάφετ θα βρίσκεται στα βιβλία της ιστορίας για αιώνες – είναι λόγω της σταθερής του πίστης στην επένδυση αξίας».

Οι επενδυτές αξίας επιλέγουν μετοχές που φαίνονται υποτιμημένες και διαπραγματεύονται για λιγότερο από όσο θα έπρεπε. Και σε αντίθεση με τους άλλους CEO, των οποίων η καθαρή περιουσία συνδέεται σε μεγάλο βαθμό στις εταιρείες τεχνολογίας τους, η Berkshire Hathaway του Μπάφετ έχει ένα ευρέως διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο που του επέτρεψε να αντιμετωπίσει τις τεχνολογικές εκπτώσεις.

Παρά το τεχνολογικό ξεπούλημα, η περιουσία του Μασκ, που ανέρχεται σε 216 δισεκατομμύρια δολάρια εξακολουθεί να τον καθιστά τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, με αξία σχεδόν διπλάσια από τον Μπάφετ. Επίσης, ο Μπάφετ μπορεί να μην μείνει για πολύ στο top 10: Πέρυσι, ο επενδυτής αποκάλυψε ότι δίνει σιγά σιγά αρκετά από τα χρήματά του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ντελίβερι: Όταν η Uber Eats βρέθηκε απέναντι στον… εαυτό της
Διεθνή |

Αλγόριθμοι και ντελίβερι - Η περίπτωση της Uber και μιας... διαφορετικής εφαρμογής

Τον Φεβρουάριο του 2021, σε μια απόφαση-ορόσημο, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι οι οδηγοί της Uber θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι με δικαιώματα