Aπεργία θα πραγματοποιήσουν υπάλληλοι σε συγκεκριμένα υποκαταστήματα και υπηρεσίες της Postbank, τράπεζα του ομίλου Deutsche Bank, τη Δευτέρα. Στόχος της απεργιακής κινητοποίησης είναι η ικανοποίηση του αιτήματος για αύξηση των μισθών, καθώς το εισόδημα των εργαζομένων πλήττεται από τις αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις, δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του συνδικάτου τους. 

Οι απεργίες στα υποκαταστήματα στο Βερολίνο, το Ντόρτμουντ και την Κολωνία καθώς και στο τηλεφωνικό κέντρο της τράπεζας έρχονται μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις για τους μισθούς στον ευρύτερο τραπεζικό κλάδο στη Γερμανία. Για μήνες, τα συνδικάτα και οι διοικήσεις των τραπεζών του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα της Γερμανίας διεξήγαγαν πολλούς γύρους συζητήσεων για τους μισθούς των 200.000 εργαζομένων στον τραπεζικό τομέα. Οι διαπραγματεύσεις μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί σύντομες στάσεις εργασίας.

Στις διαπραγματεύσεις για τους μισθούς των τραπεζών του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στην Postbank, τα συνδικάτα ζητούν αύξηση 4,5% για το προσωπικό των 140.000 ατόμων που εκπροσωπούνται στις συνομιλίες.

Η διοίκηση της Post Bank απέρριψε τις απαιτήσεις και πρόσφερε εφάπαξ πληρωμή 500 ευρώ.

Διαβάστε επίσης : Deutsche Bank: Το 2021 η πιο κερδοφόρα χρονιά της δεκαετίας

Ο πληθωρισμός στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχει ανοδική πορεία. Τον Δεκέμβριο, ο πληθωρισμός σημείωσε αύξηση 5,3% σε ετήσια βάση και ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 1992.

Ο πληθωρισμός είναι το βασικό επιχείρημα των συνδικάτων για την αύξηση των μισθών σε μια περίοδο που οι γερμανικές τράπεζες αντιμετωπίζουν ανταγωνισμό και προσπαθούν να μειώσουν το κόστος και τον αριθμό των εργαζομένων. Οι κεντρικές τράπεζες ανησυχούν ότι οι υψηλότεροι μισθοί θα μπορούσαν να εδραιώσουν περαιτέρω τον πληθωρισμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή