Συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα του Καναδά, Οτάβα, όπου περίπου 50.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων στη χώρα.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, με την οικογένειά του, εγκατέλειψαν το σπίτι τους στην Οτάβα, για να μεταβούν σε μια μυστική τοποθεσία.

Χιλιάδες φορτηγατζήδες και άλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο έξω από το Κοινοβούλιο, για να ζητήσουν τον τερματισμό του υποχρεωτικού εμβολιασμού και άλλων περιορισμών στη δημόσια υγεία, σύμφωνα με την Καναδική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.

Η μεγάλης κλίμακας διαμαρτυρία, που ονομάστηκε «Freedom Convoy», περιλαμβάνει παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία.

Ορισμένοι μάλιστα έφεραν πινακίδες με επιθετική και γεμάτη αισχρότητες ρητορική, που απευθυνόταν κυρίως στον Καναδό πρωθυπουργό, ανέφερε η εφημερίδα «The Globe and Mail».

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το κτίριο του Κοινοβουλίου, στη στέγη του οποίου έχουν ακροβολιστεί ελεύθεροι σκοπευτές, σε περίπτωση που υπάρξει εισβολή, αντίστοιχη με εκείνη του αμερικανικού Καπιτωλίου ένα χρόνο νωρίτερα…

«Από ακτή σε ακτή», γράφει στο Twitter ένας κάτοικος του Βανκούβερ, καθώς και εκεί βρίσκονται σε εξέλιξη διαδηλώσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης