Την πώληση της εταιρείας Pollfish στην αμερικανική εταιρία Prodege ανακοίνωσε το Piraeus JEREMIE Technology Catalyst Fund (PJ Tech Catalyst Fund), το venture capital fund με επενδυτές την Τράπεζα Πειραιώς και το European Investment Fund (EIF), καθώς η Pollfish ήταν στο χαρτοφυλάκιό του.

Η Pollfish είναι μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα που επιτρέπει σε εταιρίες και ιδιώτες να πραγματοποιούν έρευνες αγοράς (online market research), χρησιμοποιώντας διαδραστικό ερωτηματολόγιο (online mobile survey).  Η εταιρία μέσω της πλατφόρμας που έχει δημιουργήσει έχει τη δυνατότητα να διανέμει τα ερωτηματολόγια στα κινητά τηλέφωνα περισσότερων από μισό δισ. καταναλωτών σε όλο τον κόσμο και να λαμβάνει απαντήσεις με ακρίβεια και σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστε: Ο χρήσιμος κύριος Poll και μια εταιρεία που απογειώθηκε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Οι υπηρεσίες της Pollfish  επιτρέπουν σε μικρές αλλά και σε μεγάλες εταιρίες της λίστας Fortune 500 να κάνουν έρευνες αγοράς άμεσα χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό. Με γραφεία σε Αθήνα και Νέα Υόρκη, η εταιρία έχει εδραιωθεί στην αγορά της Αμερικής, ενώ διαθέτει πελάτες σε περισσότερες από 30 χώρες.

Η Prodege , είναι μια μεγάλη αμερικανική εταιρεία διαδικτυακού μάρκετινγκ, δημοσκοπήσεων καταναλωτών και έρευνας αγοράς με έδρα την Καλιφόρνια. Μέσω της δυναμικής πλατφόρμας της μεγάλες εταιρίες καταναλωτικών προϊόντων και διαφημιστικές εταιρίες μπορούν να αντλούν στοιχεία που αφορούν το προφίλ των καταναλωτών τους, έτσι ώστε να δημιουργούν στοχευμένες δράσεις μάρκετινγκ και να σχεδιάζουν καταναλωτικά προϊόντα που έχουν απήχηση στο κοινό τους.

Η Prodege ευθυγραμμίζεται με την Pollfish όσον αφορά την προτεραιότητα στην ανάπτυξη και την καινοτομία

«Καθώς η Prodege συνεχίζει να χαράζει ένα μονοπάτι καινοτομίας, αυτή η εξαγορά είναι μια συναρπαστική εξέλιξη για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας. Είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι από τη σύγχρονη προσέγγιση της Pollfish στην έρευνα των καταναλωτών και την ισχυρή δέσμευση για την ποιότητα των δεδομένων και είμαστε ενθουσιασμένοι που τους καλωσορίζουμε στην οικογένεια Prodege», λέει ο Τσάκ Ντέηβις, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Prodege. «Οι συνεργάτες μας θα επωφεληθούν επίσης πολύ από την οργανική πρόσβαση σε ένα νέο κοινό καταναλωτών, ενώ θα συνεχίσουν να λαμβάνουν την εκπληκτική υπηρεσία που έχουν συνηθίσει».

«Η Prodege έχει δημιουργήσει μια εντυπωσιακή φήμη για την ευρεία εμβέλεια των καταναλωτών, την πρώτης τάξεως ομάδα επαγγελματιών της και την ικανότητά της να εξελίσσεται για να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του κλάδου», λέει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Pollfish, Γιάννης Παπαδάκης. «Η Prodege ευθυγραμμίζεται με την Pollfish όσον αφορά την προτεραιότητα στην ανάπτυξη και την καινοτομία και διαθέτει τους πόρους και την τεχνογνωσία για να προωθήσει τη συνεχή επιτυχία μας.»

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την εξαγορά της Pollfish από την Prodege, μια κορυφαία αμερικανική εταιρία διαδικτυακού μάρκετινγκ και παροχής δεδομένων αγοράς σε μεγάλες εταιρίες και διαφημιστικές. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Pollfish!»  δήλωσε ο Νίκος Αντωνίου, διευθύνων σύμβουλος του Piraeus JEREMIE Tech Catalyst Fund .

«Η εξαγορά της Pollfish αποτελεί επιβράβευση της σκληρής και επίμονης δουλειάς πρωτίστως των ανθρώπων της εταιρίας αλλά και σε ένα βαθμό των επενδυτών της που  οδήγησε στην ανάπτυξη και ανάδειξή της, από μια μικρή, ελληνική τεχνολογική startup, σε μια καινοτόμο εταιρία με παγκόσμια δραστηριότητα», δήλωσε ο Βασίλης Θεοχαράκης, που εκπροσωπούσε το PJ Τech Catalyst στο διοικητικό συμβούλιο της Pollfish.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Startups