Τρίβει τα χέρια του από την ικανοποίηση ο οίκος Sotheby’s για την απροσδόκητη μεγάλη επιτυχία που είχε η δημοπρασία ενός πορτρέτου της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα, γεγονός που αποδεικνύει πως 25 χρόνια από το θάνατο της η δημοτικότητα της παραμένει υψηλή και το ενδιαφέρον του κοινού σημαντικό.

Συγκεκριμένα, το σπάνιο πορτρέτο «έπιασε» δέκα φορές υψηλότερη τιμή από αυτή που είχε εκτιμήσει ο οίκος, καθώς πουλήθηκε στα 201.600 δολάρια. Η τιμή εκτίμησης του έργου είχε τοποθετηθεί μεταξύ των 15.000 και 20.000 δολαρίων.

Πρόκειται για μια ελαιογραφία του Αμερικανού καλλιτέχνη Νέλσον Σανκς, η οποία δείχνει μια Νταϊάνα σκεπτική και μελαγχολική παραπέμποντας στη βεβαρημένη τότε ψυχολογία της πριγκίπισσας. Εξάλλου το πορτρέτο δημιουργήθηκε το 1994, ήτοι δηλαδή δύο χρόνια πριν το διαζύγιο της με τον πρίγκιπα Κάρολο το 1996 και τρία χρόνια πριν τον πρόωρο θάνατο της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, το 1997.

Sotheby’s

Το συγκεκριμένο έργο ήταν τμήμα της προετοιμασίας του καλλιτέχνη για ένα πολύ μεγαλύτερο πορτρέτο της πριγκίπισσας, το οποίο αρχικά είχε τοποθετηθεί στο παλάτι Κένσινγκτον και σήμερα βρίσκεται στο πατρικό της στο Άλθχορπ. Στο τελικό πορτρέτο η πριγκίπισσα φορούσε μια λευκή μπλούζα, ενώ στο συγκεκριμένο που πουλήθηκε στη δημοπρασία η Νταϊάνα φορά ένα αμάνικο πράσινο φουστάνι της αγαπημένης της σχεδιάστριας Κάθριν Γουόκερ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus