Την ετήσια εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του Sustainability Performance Directory, του Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης διοργανώνει διαδικτυακά Το QualityNet Foundation, τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022 και ώρες 17:00 μ.μ. με 20:30 μ.μ.. Επίσης θα παρουσιάσει τις «The Most Sustainable Companies in Greece 2022», τις εταιρίες που διαμορφώνουν τον Επιχειρηματικό Χάρτη της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας. Στην εκδήλωση θα παρουσιασθούν οι τάσεις και οι προοπτικές που καθορίζουν το νέο πλαίσιο αναφοράς στη δημοσίευση μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών, μέσω τραπεζιών διαλόγου με εκπροσώπους θεσμικών και επιχειρηματικών φορέων της χώρας μας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τους επίσημους χαιρετισμούς του κ. Χρήστου Σταϊκούρα, Υπουργού Οικονομικών, του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και του κ. Κώστα Σκρέκα, Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Φιλοξενούμενος ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Dr Alexander Bassen, καθηγητής χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, μέλος του German Council for Sustainable Development και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του EU Sustainability Reporting Standards of EFRAG, ο οποίος θα παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη Βιώσιμη Χρηματοδότηση, το ΕU Taxonomy και την εφαρμογή των μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών, μέσα από τα ESG κριτήρια στις επιχειρήσεις και στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι «The Most Sustainable Companies in Greece 2022», ενώ θα ακολουθήσουν τρία υψηλού επιπέδου πάνελ διαλόγου με τις ακόλουθες θεματικές:

– Η σημασία των ESG κριτηρίων στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην υποστήριξη της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

– Περιβάλλον – Προκλήσεις και Επιτεύγματα

– Τα στάδια εφαρμογής των ESG κριτηρίων στην επιχείρηση – Προκλήσεις και Εργαλεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις