Ένας υπάλληλος της Amazon παραδέχθηκε ότι έκλεψε εξαρτήματα υπολογιστών αξίας άνω των 250.000 δολαρίων, από τις αποθήκες της εταιρείας κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το όνομα του εν λόγω κυρίου είναι Ντάγκλας Ράιτ και δήλωσε ένοχος σε υπόθεση απάτης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να κλέψει ουσιαστικά εμπόρευμα της Amazon αξίας 273.000 δολαρίων. Πρόκειται για έναν 27χρονο ο οποίος είχε πρόσβαση στα συγκεκριμένα προϊόντα λόγω της θέσης του υπεύθυνου επιχειρήσεων που διατηρούσε σε αποθήκη της Amazon στην πόλη Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Ράιτ είχε την ευχέρεια πρόσβασης στους υπολογιστές της εταιρείας με αποτέλεσμα να δίνει εντολές παράδοσης εμπορευμάτων από αποθήκες σε διευθύνσεις κατοικιών. Τα προϊόντα ήταν κυρίως εξαρτήματα υπολογιστών, όπως σκληροί δίσκοι, επεξεργαστές και κάρτες γραφικών.

Ο ίδιος ο Ράιτ παραδέχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι πωλούσε τα εν λόγω εξαρτήματα σε μία εταιρεία χονδρικής στην Καλιφόρνια. Η δράση του ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020 και διήρκησε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021.

Την υπόθεση ερεύνησε το FBI με την αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία των ταχυδρομείων (United States Postal Inspection Service) με κατάληξη να οδηγηθεί ο Ράιτ ενώπιον της δικαιοσύνης. Η ποινή του δεν έχει επιβληθεί ακόμη, ωστόσο μπορεί να φτάσει τα 20 χρόνια κάθειρξης και πρόστιμο ύψους 250.000 δολαρίων.

Ο παράγοντας «έλλειψη ημιαγωγών»

Στην ιδέα για την απάτη του Ντάγκλας Ράιτ ρόλο έπαιξε και η παγκόσμια έλλειψη σε ημιαγωγούς. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο τους τελευταίους μήνες: το 2021 έγινε ουσιαστικά πειρατεία σε φορτηγό που μετέφερε κάρτες γραφικών RTX 30-series, των οποίων η αξία έχει πλέον εκτοξευτεί από τα 330 στα σχεδόν 2.000 δολάρια. Ορισμένες από αυτές τις κάρτες γραφικών κατέληξαν σε Βιετναμέζο διανομέα, ο οποίος βέβαια είναι εκτός δικαιοδοσίας των αμερικανικών αρχών.

Σε μια άλλη περίπτωση, διαρρήκτες προσπάθησαν να μεταφέρουν 300 κάρτες γραφικών εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, των οποίων η αξία ξεπερνούσε τα 200.000 δολάρια, από το Χονγκ Κόνγκ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία