Άρδην κατάφερε να αλλάξει το κλίμα σήμερα η Wall Street, καθώς έκλεισε με κέρδη, πλην του Dow, με ώθηση από το τεχνολογικό rebound που στην ουσία «έσωσε» και το πρόσημο της εβδομάδας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε μόλις 0,06% στις 35.089 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,52% στις 4.500 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 1,58% στις 14.098 μονάδες.

Για την εβδομάδα, ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 2,3%, με τον Dow και τον S&P 500 να κλείνουν κατά 1% και 1,5% υψηλότερα, αντίστοιχα. Αυτή η άνοδος σηματοδότησε τη δεύτερη εβδομαδιαία άνοδο του 2022.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Snap σημείωσε κέρδη άνω του… 62%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου καθαρά κέρδη και έδειξε ότι σημειώνει ταχύτερη από την αναμενόμενη πρόοδο στη μετάβασή της σχετικά με τις αλλαγές απορρήτου της Apple στο iOS. Η σημερινή άνοδος πάλι είναι η μια μεγάλη ανάκαμψη από το -23,6% της Πέμπτης, καθώς η εταιρεία επηρεάστηκε από το sell off των μετοχών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στα μάκρο της ημέρας, τον Ιανουάριο δημιουργήθηκαν 467 χιλ. νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις. Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 4% από 3,9%, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street είχαν προβλέψει μόλις 150.000 νέες θέσεις εργασίας, αλλά πολλοί επενδυτές είχαν προετοιμαστεί για συρρίκνωση της απασχόλησης από τον Δεκέμβριο του 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street