Νέο πρόγραμμα επιδότησης εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου ξεκινά από σήμερα Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΔΑ Αττικής.

Συγκεκριμένα, κατόπιν σχετικού αιτήματος του καταναλωτή, επιδοτείται μέρος του συνολικού κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου για κεντρικές ή αυτόνομες θερμάνσεις ενεργών κατοικιών που βρίσκονται επί ενεργού δικτύου φυσικού αερίου.

Ωφελούμενοι

Η επιδότηση ισχύει μόνο για συμβάσεις σύνδεσης φυσικού αερίου για κατηγορίες καταναλωτή «Κεντρική Θέρμανση» και «Αυτόνομη Θέρμανση» για κατοικίες που βρίσκονται επί ενεργού δικτύου φυσικού αερίου χαμηλής πίεσης (4bar).

Ποιες δαπάνες καλύπτει

Το πρόγραμμα καλύπτει δαπάνες που αφορούν στις συσκευές και τα εξαρτήματα που απαιτούνται για τη μετατροπή της υπάρχουσας εγκατάστασης θέρμανσης άλλης μορφής ενέργειας σε αντίστοιχη χρήσης φυσικού αερίου.

Επιδοτούμενο Ποσό

Το σχήμα επιδότησης είναι κλιμακωτό και το επιδοτούμενο ποσό ορίζεται από την κατηγορία σύνδεσης και την ισχύ του λέβητα εγκατάστασης. Αναλυτικά, για διαμερίσματα και μονοκατοικίες, το επιδοτούμενο ποσό ανέρχεται σε 400 ευρώ, ενώ για πολυκατοικίες μπορεί να ανέλθει έως 3.000 ευρώ.

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης ισχύει για συμβάσεις σύνδεσης που θα κατατεθούν στην ΕΔΑ Αττικής, μαζί με το σχετικό αίτημα επιδότησης, από σήμερα Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου και μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού του προγράμματος.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την απόδοση της επιδότησης είναι:

α) η ενεργοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης να πραγματοποιηθεί το αργότερο έως και τρεις (3) μήνες από την ημερομηνία τοποθέτησης του μετρητή φ.α. και

β) η υποβολή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών Β’ φάσης προς την ΕΔΑ Αττικής να πραγματοποιηθεί έως και 20 ημερολογιακές μέρες από την ημερομηνία ενεργοποίησης της εσωτερικής εγκατάστασης.

Σε κάθε περίπτωση οι ανωτέρω καταληκτικές ημερομηνίες δε δύναται να είναι μεταγενέστερες της 31ης Οκτωβρίου 2022.

Επιπλέον, όλοι οι καταναλωτές συνεχίζουν να επωφελούνται από την έκπτωση έως 100% στα τέλη σύνδεσης που ισχύει για το 1ο εξάμηνο του έτους.

Πως λαμβάνεται η επιδότηση

Το επιδοτούμενο ποσό αποδίδεται από την ΕΔΑ Αττικής στον ανάδοχο εγκαταστάτη (ή/και προμηθευτή εξοπλισμού) για την κατασκευή εσωτερικής εγκατάστασης μετά την παραλαβή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών, τις διαδικασίες ελέγχου και την έκδοση άδειας χρήσης φ.α..

Για περισσότερες πληροφορίες επί των αναλυτικών όρων του προγράμματος, οι καταναλωτές μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της ΕΔΑ Αττικής (https://edaattikis.gr/gr/house/cost-offers/edaa-subsidy2022).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια