Στα χέρια των αγγλικών αρχών βρίσκονται 300 φωτογραφίες, στο πλαίσιο της έρευνας για το «partygate». Μεταξύ αυτών και μία που δείχνει τον Μπόρις Τζόνσον με ένα κουτάκι μπύρας στο πάρτι γενεθλίων του.

Συνεχίζονται οι έρευνες για το περίφημο «partygate», τα «κορωνοπάρτι» στο Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, εν μέσω αυστηρού lockdown στη Βρετανία, λόγω πανδημίας.

Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση αναφέρουν ότι η αστυνομία έχει μία φωτογραφία του Μπόρις Τζόνσον να κρατά ένα κουτάκι μπίρας στο πάρτι γενεθλίων του, τον Ιούνιο του 2020.

Φαίνεται ότι είναι μεταξύ των 300 φωτογραφιών που υποβλήθηκαν στη μητροπολιτική αστυνομία για την έρευνά της αναφορικά με το «partygate».

Στη φωτογραφία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, απεικονίζεται ο Βρετανός πρωθυπουργός με ένα κουτάκι μπύρα να στέκεται δίπλα στον καγκελάριο, Rishi Sunak, στο υπουργικό συμβούλιο.

Τη φωτογραφία φαίνεται να τράβηξε ο επίσημος φωτογράφος του Τζόνσον, που απαθανάτισε όλα τα στιγμιότυπα του παράνομου γεγονότος. Σημειώνεται, μάλιστα, πως ο εν λόγω φωτογράφος χρηματοδοτείται από τους Βρετανούς φορολογούμενους…

Πίεση από τους Εργατικούς

Η αναπληρωτής αρχηγός των Εργατικών, Angela Rayner, δήλωσε στην εφημερίδα Guardian: «Ο φωτογράφος της Ντάουνινγκ Στριτ χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους και το κοινό έχει κάθε δικαίωμα να δει τις φωτογραφίες που πληρώνει για να έχει τραβήξει, συμπεριλαμβανομένου οποιουδήποτε πάρτι γενεθλίων του πρωθυπουργού. Μετά την έρευνα της αστυνομίας του Met, η έκθεση Σου Γκρέι πρέπει να δημοσιευτεί με όλα τα συνοδευτικά στοιχεία – φωτογραφίες, βίντεο και μαρτυρίες».

Πληθαίνουν οι επιστολές δυσπιστίας κατά του Μπόρις Τζόνσον

Άλλος ένας Βρετανός βουλευτής των Συντηρητικών, ο Άαρον Μπελ, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέθεσε επιστολή δυσπιστίας σε βάρος του Μπόρις Τζόνσον, τονίζοντας ότι οι χειρισμοί του πρωθυπουργού σε ό,τι αφορά τα πάρτι που οργανώνονταν στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του lockdown, καθιστούν αδύνατη την παροχή υποστήριξης στο πρόσωπό του.

Πώς μπορεί να γίνει η καθαίρεση

Η διαδικασία καθαίρεσης του Τζόνσον από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος μπορεί να ξεκινήσει εφόσον 54 από τους 360 βουλευτές υποβάλουν τέτοιες επιστολές στο προεδρείο της λεγόμενης «Επιτροπής 1922».

Ο Μπελ σημείωσε ότι είναι βαθύτατα απογοητευμένος από την κατάσταση, μολονότι είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Τζόνσον για την ηγεσία. «Ωστόσο, η διάρρηξη της εμπιστοσύνης», λόγω των «γεγονότων» στην Ντάουνινγκ Στριτ και ο τρόπος που διαχειρίστηκε την υπόθεση ο πρωθυπουργός «καθιστούν τη θέση του μη υποστηρίξιμη», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα