To θέμα Ρωσίας-Ουκρανίας βρέθηκε στο επίκεντρο της επικοινωνίας που είχαν ο γ.γ του ΝΑΤΟ με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, με τον κ. Στόλτενμπεργκ να σημειώνει ότι «είναι σημαντικό να διατηρηθεί ο στενός συντονισμός μεταξύ ΝΑΤΟ και ΕΕ για τα επόμενα βήματα, συμπεριλαμβανομένων πιθανών κυρώσεων».
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ αναφέρει σε ανάρτησή του στο τουίτερ:

«Ενημέρωσα την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Οϋρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, σχετικά με τη συνεχιζόμενη στρατιωτική συσσώρευση και τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Ρωσίας μέσα και γύρω από την Ουκρανία. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί ο στενός συντονισμός μεταξύ ΝΑΤΟ και ΕΕ για τα επόμενα βήματα, συμπεριλαμβανομένων πιθανών κυρώσεων».

Επικοινωνία με το Γάλλο πρόεδρο

Νωρίτερα ο ο γ.γ του ΝΑΤΟ είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, «σχετικά με τη μαζική ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας μέσα και γύρω από την Ουκρανία» όπως ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ με ανάρτησή του στο τουίτερ.

«Επιδοκιμάζω την προσωπική του δέσμευση στη διττή προσέγγιση του ΝΑΤΟ για αποτροπή/άμυνα και διάλογο. Η ενότητα του ΝΑΤΟ είναι το κλειδί σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή» προσέθεσε ο γγ της Συμμαχίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω