Η Meta απείλησε να κλείσει το Facebook και το Instagram στην Ευρώπη εάν δεν μπορέσει να συνεχίσει να μεταφέρει δεδομένα χρηστών πίσω στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το CNBC, οι ρυθμιστικές αρχές στην Ευρώπη επεξεργάζονται αυτήν τη στιγμή νέα νομοθεσία που θα υπαγορεύει τον τρόπο με τον οποίο τα δεδομένα χρηστών των πολιτών της ΕΕ μεταφέρονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας «εάν δεν εγκριθεί ένα νέο πλαίσιο διατλαντικής μεταφοράς δεδομένων και δεν είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να βασιζόμαστε σε SCC (τυπικές συμβατικές ρήτρες) ή να βασιζόμαστε σε άλλα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς δεδομένων από την Ευρώπη στις Ηνωμένες Πολιτείες, πιθανότατα δεν θα μπορέσουμε να προσφέρουμε μια σειρά από τα πιο σημαντικά προϊόντα και υπηρεσίες μας, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Instagram, στην Ευρώπη».

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι αυτό «θα επηρέαζε ουσιωδώς και δυσμενώς τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες, την οικονομική κατάσταση και τα αποτελέσματα των εργασιών μας».

Τον Αύγουστο του 2020, η Επιτροπή Προστασίας της Ιρλανδίας έστειλε στο Facebook προκαταρκτική εντολή να σταματήσει τη μεταφορά δεδομένων χρηστών από την ΕΕ στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση της Wall Street Journal που επικαλείται πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Εάν τα SCC δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως νομική βάση για τη μεταφορά δεδομένων, το Facebook θα πρέπει να αφαιρέσει την πλειονότητα των δεδομένων που συλλέγει για ευρωπαίους χρήστες. Το DPC θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο στο Facebook έως και 4% των ετήσιων εσόδων του ή 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια εάν δεν συμμορφωθεί.

Τον Ιούλιο του 2020, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι το πρότυπο μεταφοράς δεδομένων μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ δεν προστατεύει επαρκώς το απόρρητο των ευρωπαίων πολιτών.

Το δικαστήριο, η ανώτατη νομική αρχή της ΕΕ, περιόρισε τον τρόπο με τον οποίο οι αμερικανικές εταιρείες θα μπορούσαν να στέλνουν δεδομένα ευρωπαίων χρηστών στις ΗΠΑ αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πολίτες της ΕΕ δεν είχαν αποτελεσματικό τρόπο να αμφισβητήσουν την επιτήρηση της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI