Το τουριστικό οικοσύστημα της ΕΕ έχει πληγεί σκληρά από την πανδημία τα τελευταία δύο χρόνια, παρόλα αυτά ο κλάδος παραμένει ένας σημαντικός πυλώνας στην αγορά εργασίας, προσφέροντας ευκαιρίες σε ένα ευρύ φάσμα εργατικού δυναμικού

Όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Eurostat, το 2020, ο τομέας του τουρισμού (που αποτελείται από καταλύματα, αεροπορικές μεταφορές, ταξιδιωτικούς πράκτορες και ταξιδιωτικά γραφεία) απασχολούσε περισσότερες γυναίκες παρά άνδρες (58% γυναίκες εργαζόμενες). Στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας, το ποσοστό των γυναικών ανέρχεται σε 46%.

Ο τουριστικός τομέας απασχολούσε επίσης υψηλότερο ποσοστό εργαζομένων με χαμηλότερη εκπαίδευση (18% σε σύγκριση με 17% των εργαζομένων που απασχολούνται σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες), αλλοδαπών εργαζομένων (13% έναντι 8%) και νέων εργαζομένων (9% έναντι 7%) .

Η τουριστική αγορά εργασίας χαρακτηρίζεται από σχετικά υψηλά ποσοστά μερικής απασχόλησης (23% σε σύγκριση με 19% των εργαζομένων που απασχολούνται σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες), προσωρινές συμβάσεις (18% έναντι 14%) και μικρότερη μέση προϋπηρεσία (29% των εργαζομένων κατέχουν την τρέχουσα εργασία τους για λιγότερο από 2 χρόνια έναντι 23%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή