Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που στοχεύει στην οικειοθελή αποχώρηση εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας από τον όμιλο, ενεργοποίησε χθες 7 Φεβρουαρίου η Eurobank, με στόχο την περαιτέρω ελάφρυνση των δαπανών της για το προσωπικό.

Οι υποψήφιοι έχουν περιθώριο να υποβάλουν αίτηση έως και τις 28/2, ωστόσο όσοι το πράξουν έως τις 16/2, θα λάβουν bonus στην αποζημίωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση προς τους εργαζομένους της τράπεζας, όσοι μετέχουν σε αυτό θα λαμβάνουν έως και 52 μισθούς με όριο τις 140.000 ευρώ.

Οι τρεις επιλογές αποχώρησης είναι οι εξής:

1. ΕΦΑΠΑΞ 

Παροχή ενός συνολικού ποσού (Εφάπαξ), που θα καταβληθεί σε προκαθορισμένη ημερομηνία και πάντως όχι αργότερα από την ημερομηνία αποχώρησής τους.

2. ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ 2 ΕΤΩΝ 

Παροχή μιας σταδιακής μηνιαίας καταβολής μικτών μισθών και εργοδοτικών εισφορών για τα επόμενα 2 έτη, λαμβάνοντας παράλληλα Αναγκαστική Άδεια για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, πλέον ενός εφάπαξ ποσού, που θα καταβληθεί με την έναρξη της αναγκαστικής άδειας.

3. ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ 3 ΕΤΩΝ 

Αποκλειστικά όσοι είναι γεννημένοι πριν την 02.01.1969 θα έχουν την εξής επιπλέον επιλογή: Παροχή μιας σταδιακής μηνιαίας καταβολής μικτών μισθών και εργοδοτικών εισφορών για τα επόμενα 3 έτη, λαμβάνοντας παράλληλα Αναγκαστική Άδεια για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πλέον ενός εφάπαξ ποσού (ποσοστό επί του Εφάπαξ ποσού) που θα καταβληθεί με την έναρξη της αναγκαστικής άδειας.

Η στόχευση

Προτεραιότητα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, αλλά και μεγαλύτερα κίνητρα, θα δοθούν σε διευθύνσεις, στις οποίες τρέχει με ταχείς ρυθμούς η ψηφιοποίηση ή σε γεωγραφικές περιοχές όπου υπάρχει ήδη υπερβάλλον προσωπικό.

Δηλαδή σε χώρους που η πίεση περιορισμών από τα ήδη υπερβάλλον προσωπικό θα ενταθεί, είτε λόγω της ψηφιοποίησης είτε λόγω του περιορισμού του δικτύου.

Ειδικά στις περιοχές που έχουν υψηλότερα κίνητρα, το πακέτο φθάνει μέχρι και 52 μικτούς μισθούς (από τους 42 μισθούς που προβλέπει το βασικό πρόγραμμα). Με τον τρόπο αυτό καλύπτονται έτσι 3,5–4 χρόνια αμοιβόμενης εργασίας.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που είναι σε απόλυτη συνάρτηση με τη στροφή των πελατών σε ψηφιακές υπηρεσίες και προϊόντα, όπως επισημαίνει η τράπεζα.

Αναλυτικότερα, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εργαζόμενοι και οι δικηγόροι του Ομίλου Eurobank που:

– Απασχολούνται στην Eurobank, την Eurobank Holdings, την Eurobank Χρηματοδοτικής Μισθώσεις, την Eurobank Equities, την Eurobank Factors, την Eurobank Asset Management και την Be – Business Exchanges.

– Είναι γεννημένοι πριν την 02.01.1969 και συμπληρώνουν 5 χρόνια αναγνωρισμένης υπηρεσίας στον Όμιλο κατά την 01.01.2022, ανεξαρτήτως εταιρείας, μονάδας, νομού και θέσης εργασίας με εξαίρεση τους εργαζόμενους που απασχολούνται στη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής του Ομίλου.

– Είναι γεννημένοι από την 02.01.1969 έως και την 01.01.1982, συμπληρώνουν συμπληρώνουν 5 χρόνια αναγνωρισμένης υπηρεσίας στον Όμιλο κατά την 01.01.2022 και απασχολούνται κατά της 01.02.2022 στις εξής μονάδες: Γενική Διεύθυνση Κεντρικών Εργασιών και Λειτουργιών Ομίλου της Τράπεζας ή της Holding, Γενική Διεύθυνση Δικτύου καταστημάτων με εξαίρεση ορισμένων θέσεων και περιοχών.

– Είναι γεννημένοι μετά την 02.01.1969, ανεξάρτητα από τη συμπλήρωση 5 χρόνων αναγνωρισμένης υπηρεσίας στον Όμιλο κατά την 01.01.2022 στη Γενική Διεύθυνση Δικτύου Καταστημάτων και στη Γενική Διεύθυνση Κεντρικών Εργασιών και Λειτουργιών Ομίλου στους νομούς: Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ημαθίας, Καβάλας, Κορινθίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Πέλλας, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Χίου.

Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι εργαζόμενοι/δικηγόροι της τράπεζας που ανήκουν στο ιεραρχικό επίπεδο του Γενικού Διευθυντή κατά την 01.02.2022, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι θυγατρικών κατά την 01.02.2022, οι εργαζόμενοι του ομίλου με συμβάσεις εργασίας και οι εργαζόμενοι / δικηγόροι που έχουν ήδη υπογράψει συμφωνία αμοιβαίας αποχώρησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις