Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ θα δαπανήσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε έργα για αγρότες, κτηνοτρόφους και ιδιοκτήτες δασικών εκτάσεων, προωθώντας τη χρήση πρακτικών που περιορίζουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που αλλάζουν το κλίμα ή δεσμεύουν και αποθηκεύουν άνθρακα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Τομ Βίλσακ.

Η επένδυση έρχεται αφού ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε τους αγρότες των ΗΠΑ να πρωτοστατήσουν στην αντιστάθμιση των εκπομπών και δεσμεύτηκε να μειώσει στο μισό τις εκπομπές από τον αγροτικό τομέα έως το 2030. Ο τομέας αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 10% των εκπομπών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος.

Μια σειρά από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επιχορηγήσεις από 5 εκατομμύρια δολάρια έως 100 εκατομμύρια δολάρια, ανέφερε το υπουργείο, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών κυβερνήσεων, μη κερδοσκοπικών οργανισμών, μικρών επιχειρήσεων και κολεγίων.

Απώλειες εισοδήματος

Για πολλούς αγρότες των ΗΠΑ που έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες από την επιδείνωση των πλημμυρών, των καταιγίδων και της ξηρασίας , η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έχει γίνει ζήτημα επιβίωσης. Η επιστημονική ομάδα των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή έχει προειδοποιήσει ότι οι άνθρωποι πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο που παράγουν τρόφιμα και χρησιμοποιούν τη γη για να αποφύγουν τις χειρότερες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

«Το έχουν δει, το αισθάνονται και έχουν πληγωθεί από αυτό», είπε ο Βίλσακ τη Δευτέρα στο Πανεπιστήμιο Λίνκολν.

«Προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρα για τη δημιουργία εμπορευμάτων έξυπνων για το κλίμα που έχουν υψηλότερη αξία στην αγορά από τα οποία οι αγρότες μπορούν να αποφέρουν πρόσθετα κέρδη», δήλωσε .

«Πρόκειται για τη δημιουργία εγχώριων αγορών που θα παρέχουν στην αμερικανική γεωργία και δασοκομία τους πόρους για να κάνουν ό,τι ξέρουν να κάνουν καλύτερα – να θρέψουν τον κόσμο, λειτουργώντας παράλληλα ως μεγάλοι διαχειριστές της γης και του νερού μας».

Το πρόγραμμα του υπουργείου θα επικεντρωθεί σε έργα που εφαρμόζουν φιλικές προς το κλίμα πρακτικές διατήρησης, όπως μη άροση, κάλυψη καλλιεργειών και εκ περιτροπής βόσκηση, καθώς και μέτρηση και παρακολούθηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από γεωργικές εργασίες και δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα.

Τι είναι τα κλιματικά έξυπνα εμπορεύματα

Ο οργανισμός ορίζει ως κλιματικά έξυπνο εμπόρευμα, ένα γεωργικό εμπόρευμα που παράγεται με πρακτικές γεωργίας, κτηνοτροφίας ή δασοκομίας που μειώνουν τις εκπομπές ή δεσμεύουν άνθρακα.

Το πρόγραμμα Partnerships for Climate-Smart Commodities θα λάβει χρήματα από την Commodity Credit Corporation του υπουργείου, η οποία παρέχει έως και 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green