«Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών επιδιώκει να αποπληρώσει τις εναπομένουσες πιστώσεις του ΔΝΤ, αποδεικνύοντας ότι η εποχή της κρίσης έχει οριστικά παρέλθει», γράφει η Handelsblatt σε ανταπόκριση από την Αθήνα με τίτλο «Πρόωρη αποπληρωμή».

Η οικονομική εφημερίδα επισημαίνει: «Μέχρι τέλη Μαρτίου η Αθήνα θέλει να αποπληρώσει τα χρέη στο ΔΝΤ. Πρόκειται για πιστώσεις 1,8 δις ευρώ, τα οποία θα έπρεπε να αποπληρωθούν μέχρι το 2024. Εκτός αυτού μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου ο Χρήστος Σταϊκούρας προτίθεται να αποπληρώσει άλλα 5,3 δις ευρώ που υπό κανονικές συνθήκες θα αποπληρώνονταν μέχρι του χρόνου. Η Ελλάδα είναι σε θέση να αποπληρώσει 7,1 δισ. ευρώ διότι διαθέτει ένα “μαξιλάρι” ρευστότητας περίπου 40 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Παρά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών στην αρχή της εβδομάδας τα ελληνικά ομόλογα δέχθηκαν πιέσεις, οι οποίες σχετίζονται με την ανησυχία επενδυτών για πιθανή αλλαγή της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ. Η απόδοση ανέβηκε στο 2,55%, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2019».

Πηγή: Deutsche Welle/Στέφανος Γεωργακόπουλος

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία