Τρόπους αξιολόγησης και περιορισμού του περιεχομένου με βάση την ηλικία των χρηστών αναζητά το TikTok, με στόχο να αποτρέπει την πρόσβαση ανηλίκων σε βίντεο για ενήλικες.

Το TikTok, το οποίο είναι εξαιρετικά δημοφιλές μεταξύ των νεαρών ανήλικων χρηστών τα τελευταία χρόνια, ανακοίνωσε ότι κάνει δοκιμές για το πώς θα μπορούσε να το πετύχει αυτό.

Όπως αναφέρεται, η εταιρεία, που ανήκει στον κινέζικο τεχνολογικό κολοσσό ByteDance, βασίζεται στους τύπους προτύπων αξιολόγησης περιεχομένου που χρησιμοποιούνται ήδη για ταινίες και παιχνίδια. Σε αυτό το πλαίσιο, θα δοκιμάσει έναν τρόπο βάσει του οποίου οι χρήστες-δημιουργοί βίντεο θα προσδιορίζουν εάν επιθυμούν το περιεχόμενό τους να προβάλλεται μόνο σε μεγαλύτερης ηλικίας χρήστες.

Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν στοχοποιηθεί για τον τρόπο που (δεν) αντιμετωπίζουν την ασφάλεια των νεότερων χρηστών.

Ενδεικτικά, η Meta επικρίθηκε από για το σχέδιό της να εισαγάγει έκδοση του Instagram για παιδιά. Πέρσι, ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα  γι’ αυτό, μετά τη διάρρευση εσωτερικού εγγράφου με το οποίο ετίθεντο ερωτήματα σχετικά με την έρευνα της ίδιας της εταιρείας για τις επιπτώσεις του Instagram στην ψυχική υγεία των εφήβων χρηστών.

Η TikTok, η οποία έχει επικριθεί για αναρτήσεις που ενισχύουν  διατροφικές διαταραχές –με την ίδια να υποστηρίζει ότι απαγορεύει τέτοιο περιεχόμενο- ανακοίνωσε με ανάρτησή της ότι θα αρχίσει να αφαιρεί δημοσιεύσεις τέτοιου περιεχομένου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Αστρονομία: Ανακαλύφθηκε πιθανώς ο νεαρότερος έως τώρα εξωπλανήτης του γαλαξία μας
Τεχνολογία |

Ανακαλύφθηκε πιθανώς ο νεαρότερος έως τώρα εξωπλανήτης του γαλαξία μας

Ο πολύ νεαρός εξωπλανήτης, που είναι ακόμη «υπό κατασκευή», καθώς βρίσκεται εντός του δίσκου πρωτογενούς ύλης (αερίων και σκόνης) που περιβάλλει το άστρο του, φαίνεται να έχει το μέγεθος του Δία