Το 19% όλων των επιχειρήσεων με τουλάχιστον 10 υπαλλήλους και αυτοαπασχολούμενους στην ΕΕ είχαν ανάμεσα στο προσωπικό τους ειδικούς Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων που απασχολούν ειδικούς ΤΠΕ προέρχεται από το Βέλγιο και την Ιρλανδία (30%). Ακολουθούν η Δανία, η Ουγγαρία και η Μάλτα (29%).

Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στην Ιταλία (13%), στη Ρουμανία, στη Λιθουανία και στη Βουλγαρία (16%).

Σε επίπεδο μεγέθους επιχειρήσεων, περισσότερο από τα τρία τέταρτα των μεγάλων επιχειρήσεων στην ΕΕ απασχολούσαν ειδικούς ΤΠΕ (76%), λιγότερο από τις μισές μεσαίες επιχειρήσεις (42%) και μόλις το 14% των μικρών επιχειρήσεων (14%).

Επιπλέον, εξετάζοντας την απασχόληση ειδικών ΤΠΕ σε επίπεδο αντικειμένου επιχείρησης, τα υψηλότερα ποσοστά επιχειρήσεων που απασχολούσαν ειδικούς ΤΠΕ δραστηριοποιούνταν στον τομέα της  πληροφόρησης και επικοινωνίας (72% των επιχειρήσεων). Ακολουθούν επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες (30%) και ο τομέας της ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου, ατμού, κλιματισμού και παροχής νερού (26 %).

Το μικρότερο ποσοστό των επιχειρήσεων που απασχολούν ειδικούς στις ΤΠΕ ήταν στον τομέα των κατασκευών, στις δραστηριότητες στέγασης και στον τομέα του λιανικού εμπορίου (και οι δύο 12%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ