Η  μικρή ανάκαμψη των μετοχικών αγορών τις τελευταίες ημέρες μάλλον θα αποδειχθεί βραχύβια, εκτίμησε η Lisa Shalett, Chief Investment Officer, Wealth Management της Morgan Stanley.

Οι επενδυτές που «αγοράζουν στην  βουτιά των μετοχών»,  μπορεί να έχουν τους λόγους τους, αναφέρει. Εξάλλου, είναι αλήθεια ότι οι σημερινές χρηματοοικονομικές συνθήκες εξακολουθούν να είναι από τις πιο χαλαρές στην ιστορία και η ρευστότητα της αγοράς παραμένει κοντά στα υψηλά 30 ετών, κάτι που μπορεί να  κρύβει κινδύνους.

Η Fed προχωρά στην νομισματική της σύσφιξη, αλλά βρίσκεται ακόμη στην αρχή. Οι περίοδοι που μεταβάλλονται οι νομισματικές πολιτικές των κεντρικών τραπεζών είναι πάντα ασταθείς και επεισοδιακές, κάτι που αναμένεται να συμβεί και  μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό σήμερα, δεδομένων των συνθηκών οικονομικής ανάπτυξης και  πληθωρισμού.

Αλλά και αυτό το επενδυτικό περιβάλλον δεν είναι χωρίς ευκαιρίες για τους επενδυτές, αναφέρει, προτείνοντας την αποκομιδή κερδών από ακριβά περιουσιακά στοιχεία  (π.χ.  τεχνολογία)  και τοποθετήσεις  σε αμυντικούς και κυκλικούς κλάδους και σε μετοχές ποιοτικών εταιρειών με  υποτιμημένες ταμειακές ροές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές