Στο θέμα της ακρίβειας που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω των αυξήσεων στις τιμές του ρεύματος και φυσικού αερίου αλλά και εξαιτίας της αύξησης στις τιμές αρκετών προϊόντων, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «θα στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσο διαρκεί η κρίση» και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει το πρόβλημα και τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι έλληνες πολίτες.

Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε για το αν θα επιτραπούν κάποιες μικρής κλίμακας εκδηλώσεις για τις Απόκριες , σημειώνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθεί η Επιτροπή των ειδικών.

Σκληρή απάντηση στην Τουρκία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για τις συνεχείς προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας και ειδικότερα για όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος απείλησε με αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, ο Τσαβούσογλου υπενθύμισε ότι η Τουρκία έχει στείλει επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη, τονίζοντας ότι μπορεί να τεθεί ζήτημα κυριαρχίας, καθώς -όπως υποστηρίζει η Άγκυρα- η Αθήνα παραβιάζει διεθνείς συνθήκες.

Άμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης, με τον κ. Οικονόμου να αναφέρει ότι συνεχίζεται η προκλητική ρητορική της Άγκυρας.

«Κλιμακώνεται η προκλητικότητα λόγω των εσωτερικών προβλημάτων στην Τουρκία. Εμείς αντιμετωπίζουμε αυτές τις προκλήσεις με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα», τόνισε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα