Η Allianz ανακοίνωσε την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης.

Η Allianz ξεκίνησε τη διαδικασία της Δημόσιας Πρότασης ενημερώνοντας ήδη την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και υποβάλλοντας το σχέδιο του πληροφοριακού δελτίου και την Έκθεση Αποτίμησης, σύμφωνα με τα άρθρα 10 και 9 του Νόμου, αντίστοιχα.

Η Δημόσια Πρόταση αφορά την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας, αντί προσφερόμενου ανταλλάγματος που ανέρχεται σε 7,8 € ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι η Allianz, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή της, υπέγραψε με διάφορους μετόχους συμφωνίες αγοραπωλησίας μετοχών, για την απόκτηση πριν το τέλος της Δημόσιας Πρότασης 19.181.256 μετοχών της Ευρωπαϊκής Πίστης που εκπροσωπούν συνολικά το 72,2% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου.

Στα σχέδια της Allianz είναι η ενοποίηση των δραστηριοτήτων της εταιρείας με αυτές της θυγατρικής του ομίλου Allianz στην Ελλάδα με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Χρήστο Γεωργακόπουλο, η διατήρηση του ονόματος της Εταιρείας και η ενίσχυση του ρόλου του ομίλου Allianz στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Παράλληλα, τονίζεται ότι η σχεδιαζόμενη συμμετοχή της Allianz στο μετοχικό κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Πίστης καθώς και η παραμονή του κ. Χρήστου Γεωργακόπουλου στη διοίκηση της εταιρείας «θέτει τα θεμέλια όχι μόνο για τη διασφάλιση της συνέχισης της έως σήμερα ακολουθούμενης επιχειρηματικής στρατηγικής και λειτουργίας της Εταιρείας υπό τις ίδιες επιτυχείς
επιχειρηματικές αρχές, αλλά ιδίως για την επίτευξη πρόσθετων ωφελειών και συνεργειών από τη συμμετοχή της εταιρείας σε ένα παγκόσμιο όμιλο ο οποίος δραστηριοποιείται στον
ίδιο κλάδο συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Μπορείτε να δείτε το σύνολο της δημόσιας πρότασης εδώ.

Το τίμημα της εξαγοράς υπολογίζεται σε 180 – 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΕΛΤΟΝ: Στα 176 εκατ. οι πωλήσεις του ομίλου το 2023
Επιχειρήσεις |

ΕΛΤΟΝ: Στα 176 εκατ. οι πωλήσεις του ομίλου το 2023

Το κρίσιμο εμπορικό μέγεθος που αφορά στις ποσότητες/όγκους των προϊόντων που διακινήθηκαν, η χρήση 2023 σε σχέση με τη χρήση 2022 εμφανίζει οριακή πτώση 3,3% σε επίπεδο Εταιρείας & αύξηση 3,4% σε επίπεδο Ομίλου.