Οι γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχουν επαναφέρει με τον πιο σφοδρό τρόπο τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να σημειώνουν ισχυρές απώλειες, υπό το βάρος της μείωσης της έκθεσης των επενδυτών στην περιοχή.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 2%, με τις μετοχές ταξιδιών και αναψυχής να βυθίζονται 4,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,47% στις 7.548 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει απώλειες 2,56% στις 15.030 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει πτώση 3,3% στις 6.780 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Clariant σημειώνει πτώση 16,5% καθώς ο ελβετικός όμιλος χημικών καθυστέρησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2021 λόγω έρευνας για λογιστικά ζητήματα. Επίσης, η Commerzbank χάνει 7,5% αφού ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα διατηρήσει το μερίδιό της στην τράπεζα μακροπρόθεσμα. Εν μέσω ισχυρών πιέσεων, πάντως, ο ενεργειακός κλάδος σήμερα δείχνει να ξεχωρίζει, καθώς οι τιμές του πετρελαίου έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών.

Πολλές χώρες προέτρεψαν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία εν μέσω φόβων για επικείμενη ρωσική εισβολή, με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν να προειδοποιεί την Κυριακή ότι το Κρεμλίνο έχει επιταχύνει την έκτακτη στρατιωτική του συσσώρευση κατά μήκος των συνόρων της χώρας τις τελευταίες 10 ημέρες.

Οι δυτικοί ηγέτες έχουν απειλήσει με αυστηρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας σε περίπτωση οποιασδήποτε εισβολής στην Ουκρανία, καθώς οι ηγέτες συνεχίζουν να επιδιώκουν διπλωματικές λύσεις. Το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί οποιαδήποτε πρόθεση εισβολής στη γείτονά του, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για παραπληροφόρηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές