Θα μπορούσε να ήταν μια συζήτηση καφενείου…
Θα μπορούσε να ήταν μια στιγμή κομπορρημοσύνης στα κοινωνικά δίκτυα…
Θα μπορούσε να ήταν απλά ένα τίποτα…
Τα όσα όμως διημείφθησαν στο τραπέζωμα του δημάρχου της Σπάρτης Πέτρου Δούκα στον τέως υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό και τη γαλάζια παρέα για τις αποζημιώσεις (τα τριχίλιαρα) των πυροπλήκτων της Ηλείας και πώς όλα αυτά επηρέασαν την εκλογική αναμέτρηση του 2007, δυστυχώς είναι η ελληνική πολιτική πραγματικότητα.
Ή αν θέλετε είναι μέρος της ελληνικής πολιτικής ζωής που έρχεται από άλλες εποχές, έχει βαθιές ρίζες στο πολιτικό σύστημα και στα κόμματα εξουσίας και, το χειρότερο, αποτελεί διαχρονικά την τελευταία λύση σε όποιον φοβάται ότι χάνει την εξουσία. Οπως εύστοχα και με απόλυτη ειλικρίνεια είπε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, «ήταν μια εικόνα που παρέπεμπε σε όλα τα κακά στερεότυπα της πολιτικής, ήταν λογική Μαυρογιαλούρου», τονίζοντας πως αδίκησε με αυτόν τον τρόπο την – τότε – κυβέρνηση Καραμανλή στην οποία ήταν μέλος.
Οσο για τη στάση του κ. Λιβανού, «άξιο και έντιμο άνθρωπο» όπως τον χαρακτήρισε, είπε δυο λόγια που θα τον ακολουθούν: «Εδειξε έλλειψη ενσυναίσθησης και δεν υπάρχει πολιτική χωρίς ενσυναίσθηση. Δεν μπορείς να κάνεις χαβαλέ με τέτοιου είδους καταστροφές».
Ποιος δεν συμφωνεί; Αυτό όμως που απασχολεί όλους όσοι παρακολουθούν την πολιτική σκηνή για να πάρουν οικονομικές αποφάσεις είναι ότι το πολιτικό «στριπτίζ» που εξελίχθηκε με πρωταγωνιστές υπουργούς και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας – του κυβερνώντος κόμματος – αυξάνει τον δείκτη αβεβαιότητας, οξύνει εσωκομματικές αντιθέσεις, δημιουργεί αμφιβολίες και ερωτηματικά για την κατεύθυνση που θα πάρει η οικονομική πολιτική όσο πλησιάζουμε στις εκλογές και σε κάθε περίπτωση θολώνει την εικόνα.
Το δυστύχημα είναι ότι το βιντεάκι της «εποποιίας του 2007» (τι ειρωνεία, γυρίστηκε με φόντο την ελληνική σημαία, την ευρωπαϊκή και τα λάβαρα του Δήμου Σπάρτης) επιβεβαιώνει όλους όσοι πιστεύουν ότι το πολιτικό ρίσκο της Ελλάδας ήταν και παραμένει υψηλό για την οικονομία και τις αποφάσεις τους.
Latest News
Η ευθύνη των τραπεζών
Οι τράπεζες πατούν καλύτερα στα πόδια τους, δεν εξαρτάται η κερδοφορία τους από τις προμήθειες. Επίσης είναι εμφανές ότι χρειάζεται η κυβέρνηση μια «νίκη» στο μέτωπο του κόστους ζωής
Ανάπτυξη που «τρώγεται»
Με τα μέχρι τώρα στοιχεία είμαστε πάνω και από τον στόχο του 2024
Απιστευτα δώρα προς τα πολιτικά άκρα
Αρχίζω να πιστεύω όλο και περισσότερο ότι το σύνδρομο της επιτυχίας από μια φάση και μετά τυφλώνει τις δημοκρατίες, οι οποίες στη συνέχεια χάνουν και την ακοή τους.
Ελληνικές απώλειες από το «γαλλικό μέτωπο»
Θα πρέπει να θεωρούμε σίγουρες και τις πρώτες απώλειες για την Ελλάδα από το «γαλλικό μέτωπο».
Σοκαριστικές ομοιότητες
Στη Γαλλία, οι έμπειροι από την ελληνική κρίση βλέπουν ομοιότητες με την περίοδο 2012 – 2014 στην Ελλάδα
Η Γαλλία σε κρίση και η Ευρώπη σε περιδίνηση
Η πολιτική κρίση στη Γαλλία έρχεται να αναδείξει τα συνολικότερα προβλήματα της ευρωπαϊκής διακυβέρνησης
Και όμως υπάρχει άλλος δρόμος
Με την παρουσία του στο OT Forum ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε ότι σε πείσμα μιας διάχυτης ρητορικής δεν υπάρχουν μονόδρομοι
Με τη Γαλλία ή την Ιταλία;
Τα προβλήματα στον περίγυρό μας πολλαπλασιάζονται
Η λάθος συζήτηση και τα προβλήματα της αγοράς
Ο Δούκας που φορολογεί ή ο Μητσοτάκης που δεν μειώνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και κάπου στο βάθος και ο Αράμπικα που ακριβαίνει.
Άκομψες παρεμβάσεις
Οι πολλοί φιλελεύθεροι που βρίσκονται εντός της κυβέρνησης θα νιώθουν μάλλον άβολα, με τις συνεχείς κυβερνητικές παρεμβάσεις σε μια σειρά από αγορές