Διατηρεί η WOOD τη σύσταση της «BUY» για τη μετοχή της Mytilineos επαναλαμβάνοντας την τιμή-στόχο των 21 ευρώ.

Τιμή, η οποία, σύμφωνα με report του χρηματοοικονομικού οίκου είναι 35% πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής.

Οι αναλυτές της WOOD διατηρούν την πρόβλεψή τους για περαιτέρω αύξηση των κερδών το 2022, αναμένοντας ενίσχυση της κερδοφορίας κατά 44% σε σχέση με το 2021, και συγκεκριμένα στα 517 εκ. ευρώ. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως η ανάπτυξη της Mytilineos εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί δυναμικά και μετά το 2022, καθώς η WOOD προβλέπει εκ νέου αύξηση της κερδοφορίας κατά σχεδόν 10% το χρόνο από τα νέα υψηλά του 2022, με την εκτίμηση για το EBITDA το 2023 και το 2024 να βρίσκεται στα 561 εκατ. και 607 εκ. ευρώ, αντίστοιχα.

Το report προβλέπει ότι η Mytilineos θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με μέσο ρυθμό κοντά στο 25% για τα επόμενα χρόνια, λόγω μίας σειράς συγκριτικών πλεονεκτημάτων της εταιρείας σε σχέση με τον ανταγωνισμό, όπως:

1.    Το χαμηλό κόστος παραγωγής Αλουμινίου και Αλουμίνας.

2.    Το ευνοϊκό περιβάλλον για το Αλουμίνιο

3.    Την απόδοση του Power & Gas

4.    Τη νέα μονάδα παραγωγής ενέργειας που εκτός του ότι θα διπλασιάσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, θα βελτιώσει περεταίρω την απόδοση του στόλου της εταιρείας.

5.    Την ενδυνάμωση του τομέα Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας, ο οποίος πλέον διαθέτει 2GW ώριμων έργων και άλλα 3GW έργων σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, αυξάνοντας τη συνολική ισχύ του RSD ΒΟΤ χαρτοφυλακίου της εταιρείας στα 5GW.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις