Η λογιστική εταιρεία Mazars «απέλυσε» τον Trump Organization από πελάτη της, υπογραμμίζοντας ότι πλέον ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μπορεί να βασίζεται σε αυτούς για τις φορολογικές του δηλώσεις. Αυτό αποκαλύφθηκε από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας.

Η Mazars, η οποία για χρόνια ετοίμαζε τις φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος και τις οικονομικές καταστάσεις του Τραμπ που χρησιμοποιήθηκαν για τη λήψη δανείων για την εταιρεία του, είπε στον κορυφαίο δικηγόρο του Οργανισμού Trump, Άλαν Γκάρτεν, ότι δεν θα εκπροσωπούσε πλέον την εταιρεία λόγω έλλειψης αξιοπιστίας των οικονομικών καταστάσεων.

Ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, Μάικλ Κοέν, είπε στο Κογκρέσο ότι η εταιρεία χειραγωγούσε την αξία αυτών των περιουσιακών στοιχείων ανάλογα με τις περιστάσεις για να επιτύχει καλύτερους οικονομικούς όρους και να μειώσει τις φορολογικές της υποχρεώσεις.

Η Mazars με επιστολή της μάλιστα, αναφέρει ότι ουδείς μπορεί να βασίζεται στις δηλώσεις για την οικονομική κατάσταση του Τραμπ από το 2011 έως το 2020, τονίζοντας ότι ανακάλυψε τις ανακρίβειες μετά από έρευνα που η ίδια διεξήγαγε.

«Αν και δεν έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι διάφορες οικονομικές καταστάσεις, στο σύνολό τους, περιέχουν σημαντικές αποκλίσεις, με βάση το σύνολο των περιστάσεων, πιστεύουμε ότι η συμβουλή μας να μην βασιζόμαστε πλέον σε αυτές τις οικονομικές καταστάσεις είναι κατάλληλη», ανέφερε η Mazars στην επιστολή της.

Η Mazars ανέφερε επίσης στην επιστολή της ότι δεν θα «παρέχει πλέον κανένα νέο προϊόν εργασίας στον Οργανισμό Τραμπ».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως