«Η σημερινή ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό αποκαλύπτει το μέγεθος της κυβερνητικής αποτυχίας» αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Χαρίτσης, και η τομεάρχης Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου και προσθέτουν με νόημα: «Ο πληθωρισμός 6.2% συνιστά υψηλό 25ετίας. Η Ελλάδα του 2022 όμως δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 1997. Πληθωρισμός στις σημερινές συνθήκες σημαίνει πρωτοφανή ακρίβεια που ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα, υπονομεύει κάθε βιώσιμη αναπτυξιακή προοπτική, διαλύει την κοινωνική συνοχή».

Ακόμη σημειώνουν: «Φτάσαμε εδώ γιατί έχουμε μια κυβέρνηση που έχει επιλέξει να αφήσει απροστάτευτη την κοινωνία.  Φτάσαμε εδώ γιατί έχουμε μια κυβέρνηση που διαβεβαίωνε ότι το φαινόμενο είναι παροδικό και ακόμα και σήμερα δεν τολμά να παρέμβει αποφασιστικά. Οι αντοχές της κοινωνίας έχουν πλέον εξαντληθεί. Η ακρίβεια όμως δεν είναι μονόδρομος.  Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εδώ και μήνες προτείνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της ρευστότητας νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ελάφρυνσης φορολογικών υποχρεώσεων στην ενέργεια και στα τρόφιμα, ρύθμισης των αγορών με αυστηροποίηση του πλαισίου και πάταξη της αισχροκέρδειας.  Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο».

Και καταλήγουν: «Η σημερινή κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί.  Η χώρα χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση . Για μια νέα αρχή που θα προστατεύσει την κοινωνία και θα θωρακίσει την οικονομία».​

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία