Η επιφυλακτικότητα για τις εντάσεις στα ρωσο – ουκρανικά σύνορα, αλλά και η επικείμενη ανακοίνωση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve, οδηγούν ελαφρώς χαμηλότερα τους αμερικανικούς δείκτες, οι οποίοι επέστρεψαν στην πτωτική τροχιά.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,24% στις 34.906 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,40% στις 4.453 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,90% στις 14.010 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η ViacomCBS σημειώνει απώλειες άνω του 13%, αφού η εταιρεία δήλωσε ότι μετονομάζεται σε Paramount Global για να επικεντρωθεί στις δραστηριότητες streaming. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία παρουσίασε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη.

Την ίδια ώρα, οι ανησυχίες για τη σύγκρουση ΡωσίαςΟυκρανίας παραμένουν, καθώς οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι τελικά δεν αποσύρει τα στρατεύματα της από τα ουκρανικά σύνορα, ακόμη και αν το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις του ολοκληρώθηκαν.

Οι τιμές της ενέργειας, που είναι ευαίσθητες στις γεωπολιτικές εξελίξεις, κινήθηκαν απότομα υψηλότερα με το φυσικό αέριο να αυξάνεται περίπου 5% και τις τιμές του πετρελαίου να σημειώνουν κέρδη περισσότερο από 1%.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 3,8% αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιανουάριο, καταγράφοντας αύξηση κατά πολύ υψηλότερη από το 2,1% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Οι διαδικτυακές αγορές συνέβαλαν τα μέγιστα σε ποσοστιαία βάση, με τους ιντερνετικούς λιανοπωλητές να καταγράφουν άνοδο 14,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]