Σε εξέλιξη βρίσκεται η αξιολόγηση των 17.500 αιτήσεων που υποβλήθηκαν στην πρόσφατη Πρόσκληση του Προγράμματος των Νέων Αγροτών, μετά από σχετική υπουργική για εντατικοποίηση των προσπαθειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και των Περιφερειών, στις οποίες έχει εκχωρηθεί η σχετική αρμοδιότητα.

«Το ενδιαφέρον συμμετοχής για την σχετική πρόσκληση ήταν πολύ μεγάλο καθώς υπεβλήθησαν σχεδόν 17.500 αιτήσεις από νέους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν για πρώτη φορά στον πρωτογενή τομέα», επισημαίνει σε ανάρτησή του στα social media, ο γγ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥπΑΑΤ κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

Υπενθυμίζει δε, ότι το πρόγραμμα για το οποίο ξεκινά η αξιολόγηση των αιτήσεων, είναι αυξημένου προϋπολογισμού κατά 139.110.000 ευρώ, σε σχέση με το άθροισμα των προηγούμενων προγραμμάτων που εκδόθηκαν το 2016 και το 2018.

Στο μεταξύ η προκήρυξη των Νέων Αγροτών και διευκρινίσεις σχετικά με την υλοποίηση της αξιολόγησης των αιτήσεων, των κριτηρίων και των επιτόπιων ελέγχων, βρέθηκε στο επίκεντρο της τεχνικής σύσκεψης που είχε ο κ. Δ. Παπαγιαννίδης με τον βουλευτή Καρδίτσας κ. Γιώργο Κωτσό και τους μελετητές από τη Θεσσαλία κκ Δ. Σοφολόγη, Μ. Μπότα και Σ. Κακαργιά.

Η συνάντηση του κ. Κωτσού με τον κ. Παπαγιαννίδη προέκυψε έπειτα από την παρέμβαση του ΓΕΩΤΕΕ όσον αφορά τα προβλήματα στην εφαρμογή του Υπομέτρου 6.1 για τους νέους αγρότες και ειδικά με το ζήτημα των υποψηφίων που έχουν καταθέσει φάκελο προς ένταξη για καλλιέργειες κηπευτικών υπό  κάλυψη.

Συγκεκριμένα, όπως επισημάνθηκε,  αν δεν υφίστανται σταθερά προσβάσιμα προστατευτικά (ΤΟΛ) στέγαστρα θα μετατραπεί η καλλιέργεια από «υπό κάλυψη» σε «κηπευτικά υπαίθρου», οδηγώντας έτσι σε υποβιβασμό της τυπικής απόδοσης σε επίπεδα χαμηλότερα της επιλεξιμότητας.

Ο κ. Παπαγιαννίδης σχετικά με το ζήτημα των Νέων Αγροτών που έχουν καταθέσει φάκελο προς ένταξη για καλλιέργειες κηπευτικών υπό  κάλυψη ανέφερε στον κ. Κωτσό ότι θα λυθεί καθώς εξετάζεται η βέλτιστη δυνατή λύση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO