Το υπουργικό συμβούλιο της γερμανικής κυβέρνησης ενέκρινε ένα πακέτο φορολογικών ελαφρύνσεων για εργαζόμενους και επιχειρήσεις με στόχο να μετριάσει τον αντίκτυπο της πανδημίας με νέα κίνητρα, σύμφωνα με το Reuters.

Ο νόμος Fourth Corona Tax Relief Act περιλαμβάνει φορολογική απαλλαγή μέχρι και 3.000 ευρώ για επιδόματα εργαζομένων  στην περίθαλψη και ένα πακέτο φορολογικών ελαφρύνσεων για επιχειρήσεις συνολικής αξίας περίπου 11 δισ. ευρώ μέχρι το 2025.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, πρόκειται για «μια συμβολή στη σταθεροποίηση της οικονομικής ανάκαμψης και στην ενίσχυση της οικονομίας», η οποία, σημειωτέον, σημείωσε επιβράδυνση το τελευταίο τρίμηνο του 2021, αφενός εξαιτίας των περιορισμών που επιβλήθηκαν το φθινόπωρο για την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, αφετέρου των διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Ακόμη, περιλαμβάνονται ρυθμίσεις με τις οποίες επιτρέπεται στις εταιρείες να αφαιρέσουν ορισμένες επενδύσεις το 2022 πιο γρήγορα από τους φόρους τους και να αντισταθμίσουν τις ζημίες με τα προηγούμενα κέρδη σε μεγαλύτερο βαθμό από πριν, μειώνοντας τη φορολογία τους για τα προηγούμενα έτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή