Οι εξελίξεις στην Ουκρανία εξακολουθούν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των αγορών, αν και δεν λείπουν οι μεμονωμένοι τίτλοι που καταφέρνουν να ξεχωρίσουν και να επηρεάσουν έστω και βραχυπρόθεσμα την πορεία των δεικτών.

Έτσι, οι αγορές στην Ασία έκλεισαν με μικτά πρόσημα, με τον Nikkei 225 στην Ιαπωνία να σημειώνει πτώση 0,83% στις 27.232,87 μονάδες, ενώ ο δείκτης Topix υποχώρησε 0,79% στις 1.931,24 μονάδες.

Οι εξαγωγές της Ιαπωνίας τον Ιανουάριο ήταν πολύ κατώτερες των προσδοκιών, με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη να δείχνουν άνοδο 9,6% σε ετήσια βάση για αυτόν τον μήνα. Αυτό ήταν ενάντια στις προσδοκίες των οικονομολόγων για άνοδο 16,5%, σύμφωνα με το Reuters.

Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας ολοκλήρωσαν την ημέρα υψηλότερα, με τον Shanghai composite να ανεβαίνει οριακά στις 3.468,04 μονάδες και τον Shenzhen να κερδίζει 0,348% στις 13.422,90 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,53% για να ολοκληρώσει την ημέρα στις 2.744,09 μονάδες.

Οι μετοχές στην Αυστραλία σημείωσαν άνοδο την ημέρα, με τον S&P/ASX 200 να κερδίζει 0,16% στις 7.296,20 μονάδες.

Η Αυστραλία πρόσθεσε 12.900 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα. Αυτό ήταν πάνω από τις προβλέψεις της αγοράς. Το ποσοστό ανεργίας της χώρας παρέμεινε σταθερό στο 4,2%, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Αυστραλιανής Στατιστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με τις προσδοκίες από δημοσκόπηση του Reuters.

Οι επενδυτές συνέχισαν να παρακολουθούν τις εντάσεις Ρωσίας-Ουκρανίας, καθώς το ΝΑΤΟ κατηγόρησε την Τετάρτη τη Ρωσία ότι αύξησε τον αριθμό των στρατευμάτων που έχει συγκεντρώσει στα ουκρανικά σύνορα – μια ημέρα αφότου η Μόσχα ισχυρίστηκε ότι είχε αρχίσει να αποσύρει ορισμένες από τις στρατιωτικές της μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές