Την πρώτη του σύσκεψη ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποίησε ο Γιώργος Γεωργαντάς ο οποίος υποδέχθηκε στο ΥπΑΑΤ τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη και τους βουλευτές Κοζάνης της ΝΔ προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις αποζημιώσεις των παραγωγών από τον παγετό της ‘Ανοιξης 2021 και των οποίων η παραγωγή επλήγη ενώ βρισκόταν στην ολοκλήρωση του προανθικού σταδίου και στην έναρξη της ανθικής περιόδου.

Η σύσκεψη αφορούσε τις περιοχές της Εορδαίας και της Κοζάνης και σύμφωνα με πληροφορίες τονίστηκε ότι θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία, όπως στις άλλες περιπτώσεις αποζημιώσεων για τον «Παγετός- Άνοιξη 2021», ενώ θα χρειαστεί μια επιπρόσθετη δαπάνη άνω των 20 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις. Ο αρμόδιος υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και εντός του επομένου 10ημέρου θα κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις ώστε να αποζημιωθούν και οι εν λόγω παραγωγοί.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι βουλευτές Κοζάνης, Στάθης Κωνσταντινίδης, Παρασκευή Βρυζίδου και Γιώργος Αμανατίδης καθώς και ο βουλευτής Πέλλας, Διονύσης Σταμενίτης, ενώ είχε προηγηθεί επικοινωνία του κ. Γεωργαντά με τον υφυπουργό Μεταφορών και βουλευτή Κοζάνης, Μιχάλη Παπαδόπουλο.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO