Όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν κράτηση για μακροχρόνιες ενοικιάσεις λόγω των ευέλικτων ρυθμίσεων εργασίας ως αποτέλεσμα της πανδημίας, λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb , Μπράιαν Τσέσκι.

Μιλώντας στο CNBC, ο κ. Τσέσκι, είπε ότι «η πανδημία έχει αποδεσμεύσει εκατομμύρια ανθρώπους από την ανάγκη να είναι στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα» προσθέτοντας ότι «καθώς οι άνθρωποι γίνονται πιο ευέλικτοι, λιγότεροι άνθρωποι θα βρίσκονται σε μόνιμες κατοικίες».

Ο Τσέσκι σημείωσε επίσης ότι η μέση ημερήσια τιμή της Airbnb έχει αυξηθεί επειδή οι άνθρωποι απομακρύνονται από την κράτηση φθηνότερων κατοικιών ενός ή δύο υπνοδωματίων.

Αντίθετα, περισσότεροι επιλέγουν τώρα μεγαλύτερα σπίτια σε πιο ακριβές αγορές όπως η Βόρεια Αμερική ή η Ευρώπη επειδή ταξιδεύουν με τις οικογένειές τους.

«Πιστεύουμε επίσης, ότι οι οικογένειες θα φεύγουν όλο και περισσότερο για το καλοκαίρι καθώς είναι πιο ευέλικτες», είπε ο Τσέσκι. «Έτσι, βλέπουμε ότι και τον χρόνο διαμονής να αυξάνεται».

Τουρισμός: Οι πόλεις ξαναζωντανεύουν, το Airbnb επιστρέφει

Χαράς ευαγγέλια για το Airbnb, αλλά και για τις εφετινές προοπτικές του παγκόσμιου τουριστικού κλάδου: η δημοφιλέστερη διαδικτυακή πλατφόρμα κρατήσεων καταλυμάτων ανακοίνωσε ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2021 οι κρατήσεις σπιτιών και διαμερισμάτων για βραχυπρόθεσμη διαμονή σε πόλεις έπιασαν, σχεδόν, τα επίπεδα του 2019, της τελευταίας χρονιάς δηλαδή προτού ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού. Οι κρατήσεις μάλιστα για διανυκτερεύσεις στις πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών ανέκαμψαν πλήρως.

Η Airbnb ανακοίνωσε συγκεκριμένα για το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς που πέρασε ότι τα κέρδη της εκτινάχθηκαν στο επίπεδο-ρεκόρ των 55 εκατ. δολαρίων. Και για την επίτευξη του ρεκόρ αυτού συνέβαλαν κυρίως οι κρατήσεις για αστικά καταλύματα. Διότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι ταξιδιώτες που επέλεγαν κατάλυμα μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας – πολύ λιγότεροι συγκριτικά με τα προ-πανδημικά επίπεδα – κατά κανόνα αναζητούσαν σπίτια στην επαρχία, όπου οι βασικές δραστηριότητες αναψυχής δεν δημιουργούσαν (ούτε προϋπέθεταν) συνωστισμούς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή