Η έλλειψη ημιαγωγών έχει πλήξει τις αυτοκινητοβιομηχανίες, με αποτέλεσμα οι παραδόσεις νέων αυτοκινήτων να καθυστερούν σημαντικά και η αναμονή για μια αγορά να είναι πολύμηνη.

Επομένως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πληρώνουνε περισσότερο στις αντιπροσωπείες.

Σύμφωνα με νέα έρευνα από το Edmunds.com, το 82% των Αμερικανών δηλώνει ότι πληρώνει πάνω από την τιμή αναφοράς για να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο. Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 2,8% πριν από ένα χρόνο και 0,3% στις αρχές του 2020.

Εν μέσω των επίμονων αγώνων της αυτοκινητοβιομηχανίας με περιορισμένο απόθεμα λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης τσιπ υπολογιστών, οι καταναλωτές αναγκάστηκαν σε μεγάλο βαθμό να αντιμετωπίσουν τιμές που αυξάνονται κατά 12% από έτος σε έτος, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ.

Το μέσο ποσό που καταβάλλεται για ένα νέο αυτοκίνητο είναι 45.717 δολάρια, δηλαδή 728 δολάρια περισσότερο από τη μέση τιμή λιανικής που προτείνει ο κατασκευαστής των 44.989 δολαρίων, σύμφωνα με την έρευνα του Edmunds, η οποία βασίζεται σε συναλλαγές τον Ιανουάριο. Πριν από ένα χρόνο, το μέσο ποσό που καταβλήθηκε ήταν 2.152 δολάρια κάτω από τον μέσο όρο— και πριν από δύο χρόνια αυτή η έκπτωση ήταν 2.648 δολάρια.

Επιπλέον, οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν προσφέρουν πολλά κίνητρα επειδή γενικά δεν χρειάζεται. Τον Ιανουάριο, σχεδόν το 53% των οχημάτων πουλήθηκε μέσα σε 10 ημέρες από την άφιξή τους σε μια αντιπροσωπεία (μερικά από αυτά προπαραγγέλθηκαν από τους καταναλωτές), σύμφωνα με εκτίμηση της JD Power και της LMC Automotive. Ο μέσος αριθμός ημερών για να πουληθεί ένα αυτοκίνητο μόλις φτάσει σε μια αντιπροσωπεία είναι 19 ημέρες, από 51 ημέρες πριν από ένα χρόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή