Το ποσοστό της Yeonama Holdings, συμφερόντων της οικογένειας Δ. Μελισσανίδη, στον ΟΠΑΠ απέκτησε η Allwyn, αντί τιμήματος 327,4 εκατ. ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, η Allwyn, η οποία ανήκει στον Τσέχο δισεκατομμυριούχο Karel Komarek, συμφώνησε να εξαγοράσει μειοψηφικό μερίδιο στην SAZKA Delta AIF Variable Investment Company, μέσω της οποία η Allwyn ελέγχει μερίδιο στον ΟΠΑΠ.

Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας η συμμετοχή της Allwyn στον ΟΠΑΠ διαμορφώνεται πλέον στο 48,1%.

Έτσι, η «οικονομική συμμετοχή» (economic interest) της Allwyn, δηλαδή το ποσοστό που αντιστοιχεί στο μερίδιο σε διανομές μερισμάτων και όχι στα δικαιώματα ψήφου, στον ΟΠΑΠ θα αυξηθεί από περίπου 41,2% σε περίπου 48,1%, συμπεριλαμβανομένου και του ποσοστού 14,15% που ελέγχει άμεσα η SAZKA Group.

Από την πλευρά του ο CEO της Allwyn, Robert Chvatal, ανέφερε πως η συγκεκριμένη εξαγορά ολοκληρώνει μία σειρά συναλλαγών μέσω των οποίων αποκτήθηκαν τα μερίδια άλλων μετόχων στη SAZKA Delta την τελευταία τριετία.

Κύκλοι της αγοράς κάνουν την εκτίμηση ότι η εξέλιξη δεν είναι άσχετη με τις δικαστικές περιπέτειες που έχει ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης, ο γιος του Γεώργιος και εταιρείες συμφερόντων τους σε σχέση με την υπόθεση της Aegean Marine Petroleum Network, ενώπιον δικαστηρίων της Νέας Υόρκης και του Λουξεμβούργου, καθώς αντιμετωπίζουν αγωγές με τους ενάγοντες να υποστηρίζουν ότι εμπλέκονται σε μια υπόθεση κακοδιαχείρισης και πρακτικών απάτης ύψους έως και 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Yeonama Holdings, της οποίας το ποσοστό στην ΟΠΑΠ απέκτησε η Allwyn, είναι μια εταιρεία που ανήκει στην εταιρεία Grady Properties Corporation, που είναι μια εταιρεία εναντίον της οποίας στρέφονται οι ενάγοντες στο Λουξεμβούργο, υποστηρίζοντας ότι ωφελήθηκε από την απάτη στην Aegean Marine Petroleum Network. Χρηματιστηριακοί κύκλοι εκτιμούν ότι είναι πιθανό οι Τσέχοι επενδυτές στην ΟΠΑΠ να θεωρούσαν πλέον μη επιθυμητή τη συνεργασία με εταιρείες και επενδυτές που αντιμετωπίζουν σημαντικές δικαστικές περιπέτειες. Αυτό δεν είναι άσχετο και με το γεγονός ότι η Allwyn έχει ανακοινώσει τα σχέδια της να μπει στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) σε συνεργασία με το SPAC Cohn Robbins Holdings Corp. (CRHC).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις