Το ποσοστό της Yeonama Holdings, συμφερόντων Μελισσανίδη, στον ΟΠΑΠ απέκτησε η Allwyn, αντί τιμήματος 327,4 εκατ. ευρώ.
Όπως έγινε γνωστό, η Allwyn, η οποία ανήκει στον Τσέχο δισεκατομμυριούχο Karel Komarek, συμφώνησε να εξαγοράσει μειοψηφικό μερίδιο στην SAZKA Delta AIF Variable Investment Company, μέσω της οποία η Allwyn ελέγχει μερίδιο στον ΟΠΑΠ.
Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας η συμμετοχή της Allwyn στον ΟΠΑΠ διαμορφώνεται πλέον στο 48,1%.
Έτσι, η «οικονομική συμμετοχή» (economic interest) της Allwyn, δηλαδή το ποσοστό που αντιστοιχεί στο μερίδιο σε διανομές μερισμάτων και όχι στα δικαιώματα ψήφου, στον ΟΠΑΠ θα αυξηθεί από περίπου 41,2% σε περίπου 48,1%, συμπεριλαμβανομένου και του ποσοστού 14,15% που ελέγχει άμεσα η SAZKA Group.
Από την πλευρά του ο CEO της Allwyn, Robert Chvatal, ανέφερε πως η συγκεκριμένη εξαγορά ολοκληρώνει μία σειρά συναλλαγών μέσω των οποίων αποκτήθηκαν τα μερίδια άλλων μετόχων στη SAZKA Delta την τελευταία τριετία.















![Στεγαστική κρίση: Πόσο «χτυπά» τους οικονομικά ασθενέστερους [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/06/photo_2025-06-13_08-40-04-1024x682-1.jpg)
























