Δεύτερο μήνυμα μέσα σε λίγα 24ώρα για την κρίση στην Ουκρανία απηύθυνε ο Τζο Μπάιντεν, ενημερώνοντας για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.

Νωρίτερα είχε συζήτηση με ηγέτες κρατών και διεθνών οργανισμών σχετικά με τη συγκέντρωση στρατευμάτων της Ρωσίας στα σύνορα της Ουκρανίας.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος επανέλαβε ότι Ρωσία είναι έτοιμη να εξαπολύει επίθεση κατά της Ουκρανίας τις επόμενες ημέρες, μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιτεθούν ακόμα και στην πρωτεύουσα της χώρας το Κίεβο.

Υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν στρατό στην Ουκρανία, αλλά θα συνεχίσουν να στηρίζουν τον ουκρανικό λαό.

Είπε για μία ακόμα φορά ότι η Δύση είναι ενωμένη κι έτοιμη να επιβάλλει επιπλέον κυρώσεις αν η Μόσχα επιτεθεί στην Ουκρανία, υπογράμμισε ωστόσο, ότι μια διπλωματική λύση παραμένει βασική προτεραιότητα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε για άλλη μια φορά τη Ρωσία για πιθανές συνέπειες σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία, αλλά είπε ότι «δεν είναι πολύ αργά για αποκλιμάκωση και επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Η ουσία είναι αυτή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας θα υποστηρίξουν τον ουκρανικό λαό. Θα θεωρήσουμε τη Ρωσία υπεύθυνη για τις ενέργειές της. Η Δύση είναι ενωμένη και αποφασισμένη. Είμαστε έτοιμοι να επιβάλουμε αυστηρές κυρώσεις στη Ρωσία εάν εισβάλλει», είπε ο Μπάιντεν.

«Αλλά λέω ξανά, η Ρωσία μπορεί ακόμα να επιλέξει τη διπλωματία», είπε ο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν σημείωσε ότι η Ρωσία συμφώνησε να συναντηθούν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στις 24 Φεβρουαρίου στην Ευρώπη.

«Αλλά εάν η Ρωσία αναλάβει στρατιωτική δράση πριν από αυτή την ημερομηνία, θα είναι σαφές ότι έκλεισαν την πόρτα στη διπλωματία», προειδοποίησε ο Μπάιντεν.

«Θα έχουν επιλέξει τον πόλεμο και θα πληρώσουν ένα βαρύ τίμημα για να το κάνουν. Όχι μόνο από τις κυρώσεις που θα επιβάλουμε εμείς και οι σύμμαχοί μας στη Ρωσία, αλλά από την οργή που θα εκφράσει ο υπόλοιπος κόσμος», συνέχισε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή