Η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου, ότι από τη Δευτέρα έως και το τέλος του μήνα αναστέλλει τις πτήσεις της προς την Ουκρανία. Χθες, πτήση της εταιρίας προς το Κίεβο ακυρώθηκε καθώς το πλήρωμα αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος, εκφράζοντας φόβους για την κατάσταση στη χώρα.

Στο αεροσκάφος επρόκειτο να επιβιβαστούν 38 άτομα, ενώ ακόμη 62 άτομα επρόκειτο να επιβιβαστούν στο ίδιο αεροσκάφος από την Ουκρανία προς τη Γερμανία.

Ο γερμανικός αερομεταφορέας δεν είναι ο μόνος που έχει διακόψει τις πτήσεις προς την Ουκρανία.

Η ολλανδική KLM έχει επίσης αναστείλει τις πτήσεις προς την Ουκρανία από το περασμένο Σάββατο, καθώς η ολλανδική κυβέρνηση ανέβασε τον συναγερμό της στο κόκκινο, συμβουλεύοντας τους πολίτες να αποχωρήσουν από τη χώρα αφού η ασφάλειά τους ήταν αβέβαιη.

Η Norwegian Air Shuttle ανακοίνωσε επίσης την περασμένη Δευτέρα ότι θα σταματήσει τις πτήσεις πάνω από τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας για προληπτικούς λόγους.

Επίσης, η ουκρανική αεροπορική εταιρεία τσάρτερ SkyUp ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή ότι η πτήση της από τη Μαδέρα της Πορτογαλίας προς το Κίεβο θα προσγειώνεται στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας, Κισινάου, αφού η ιρλανδική εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης του αεροσκάφους είχε ανακαλέσει την άδεια των πτήσεων στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή