Καταθέσεις για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», κλήθηκαν να δώσουν το Σάββατο στη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ο καπετάνιος και δύο μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές «είναι η τυπική διαδικασία που ακολουθείται μετά από αυτά τα συμβάντα», ενώ όπως διασαφηνίστηκε, οι καταθέσεις απεστάλησαν στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, που με τη σειρά του έδωσε με προφορική εντολή να αφεθούν και οι τρεις ελεύθεροι.

Καπετάνιος και μέλη του πληρώματος, μετά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μεταφέρθηκαν σε ένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία φιλοξενίας που ενεργοποιήθηκαν για τους διασωθέντες του πλοίου.

Μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει δοθεί στη Λιμενική Αρχή του νησιού, καμία εντολή για σύλληψη.

Να σημειωθεί ότι ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου «Euroferry Olympia», έφτασαν χθες νωρίς το μεσημέρι στο λιμάνι του ΟΛΚΕ μαζί με τους διασωθέντες με το ιταλικό σκάφος «Gardia di Finanza» της οικονομικής αστυνομίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, (Frontex), που ήταν στο σημείο του τραγικού συμβάντος καθώς ακολουθούσε την ίδια ακτοπλοϊκή γραμμή για Ιταλία.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας αναμένεται να  διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, που θα γίνει από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας υπό την επίβλεψη δύο αντιεισαγγελέων, της κας Κοσκινάρη και του κ. Ηλιόπουλου, και την εποπτεία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας κ. Λαμπρίδη, θα εξετάσει εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα του ναυαγίου του εμπρησμού και της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών.

Οι εισαγγελείς έχουν δώσει δέκα κατευθυντήριες γραμμές στα μέλη του Κεντρικού Λιμεναρχείου που θα διενεργήσουν την έρευνα μεταξύ των οποίων η διενέργεια αυτοψίας προκειμένου να εξεταστούν τα αίτια που προκάλεσαν την καταστροφική πυρκαγιά, επίσης να παρθούν και ένορκες καταθέσεις από όλους τους διασωθέντες αλλά και άλλους μάρτυρες που είδαν τι συνέβη και ξεκίνησε αυτή η πυρκαγιά, δηλ. τους ψαράδες που ήταν εκεί

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης

Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».