Όλο και περισσότερες χώρες της ΕΕ καλούν τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία καθώς εντείνονται οι φόβοι για επικείμενες πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή.

Το απόγευμα του Σαββάτου, η Γαλλία κάλεσε τους γάλλους υπηκόους να εγκαταλείψουν τη χώρα και έκανε έκκληση προς εκείνους που βρίσκονται σε περιοχές κοντά στα ανατολικά της χώρας να απομακρυνθούν “χωρίς καθυστέρηση”.

«Συστήνεται σε όλους τους γάλλους υπηκόους, η παραμονή των οποίων στην Ουκρανία δεν είναι απολύτως απαραίτητη, να εγκαταλείψουν τη χώρα», αναφέρει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών σε σημερινή του ανακοίνωση.

Όπως προστίθεται, εκείνοι που βρίσκονται «στις περιφέρειες του Χάρκοβου, του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ» αλλά και στην περιοχή του Ντνίπρο «καλούνται να εγκαταλείψουν αυτές τις ζώνες χωρίς καθυστέρηση».

Είχε προηγηθεί ανάλογη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας με την οποία καλεί όλους του Γερμανούς που βρίσκονται στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα. Με επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας της, η γερμανική κυβέρνηση επισημαίνει ότι η ένταση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας εξακολουθεί να αυξάνεται, λόγω και της μαζικής παρουσίας και μετακίνησης ρωσικών στρατιωτικών μονάδων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα