Οι οικονομολόγοι της JPMorgan Chase & Co δήλωσαν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης (bps) σε εννέα διαδοχικές συνεδριάσεις φέτος, σε μια προσπάθεια να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό.

Η τράπεζα, όπως και πολλές άλλες στη Wall Street, αυξάνουν τα στοιχήματα για ταχύτερη αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής, καθώς οι τιμές τρέχουν με τον υψηλότερο ρυθμό από το 1982. Η Goldman Sachs Group Inc προβλέπει επτά αυξήσεις φέτος.

«Πλέον εκτιμούμε ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης σε κάθε μία από τις επόμενες εννέα συνεδριάσεις», δήλωσε η ομάδα της JPMorgan, με επικεφαλής τον επικεφαλής οικονομολόγο Μπρους Κάσμαν.

Η έκθεση ακολουθεί τα σχόλια την Παρασκευή (18 Φεβρουαρίου) του προέδρου της Fed του Σικάγο, Τσαρλς Έβανς, σχετικά με την ανάγκη για μια «ουσιαστική» αλλαγή πολιτικής.

«Η τρέχουσα στάση της νομισματικής πολιτικής είναι εσφαλμένη και χρειάζεται ουσιαστική προσαρμογή», ​​είπε ο Έβανς σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη που διοργανώθηκε από το University of Chicago Booth School of Business, επικαλούμενο τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων 40 ετών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή