Στις 24 Φεβρουαρίου στη Γενεύη θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας, Άντονι Μπλίνκεν και Σεργκέι Λαβρόφ.

Στην ενημέρωση αυτή προχώρησε προς το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

«Με τη δική σας έγκριση, αυτή η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα στις 24 Φεβρουαρίου στη Γενεύη», δήλωσε ο Λαβρόφ στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, προεδρεύοντος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόθεση συνάντησης των δύο υπουργών Εξωτερικών σε «ουδέτερο έδαφος» ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις.

Για τον προγραμματισμό και διεξαγωγή της συνάντησης από πλευράς ΗΠΑ τέθηκε ως προϋπόθεση η Ρωσία να μην εισβάλει στο μεταξύ στην Ουκρανία.

Κλιμακώνεται η ένταση στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας

Η ανακοίνωση της ημερομηνίας και του τόπου διεξαγωγής της συνάντησης έρχεται με φόντο τη νέα κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας.

Το μεσημέρι της Δευτέρας το Russia Today μετέδωσε ότι πέντε Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχη και δύο τεθωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν.

Σύμφωνα με το RT οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες είναι μια ομάδα «σαμποτάζ και αναγνώρισης» που επιχείρησε να εισέλθει στη Ρωσία.

Ο ρωσικός στρατός και οι συνοριοφύλακες εμπόδισαν μια ομάδα να παραβιάσει τα ρωσικά σύνορα από το έδαφος της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

«Μια μονάδα της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας μαζί με μια μονάδα συνοριοφυλακής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας απέτρεψε μια ομάδα δολιοφθοράς να παραβιάσει τα ρωσικά σύνορα από το έδαφος της Ουκρανίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά