Ανατρέπονται όσα γνωρίζαμε για το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτο επίδομα για την ακρίβεια, σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πριν από το Πάσχα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, σε αντίθεση με ότι έχει γίνει γνωστό, ανέφερε πως δεν είναι δεδομένο ότι θα χορηγηθεί προσθέτοντας πως ουσιαστικά θα κριθεί από δύο παράγοντες.

Δημοσιονομικός χώρος

Ειδικότερα, μιλώντας στο Open, ο κ. Σκυλακάκης, ξεκαθάρισε πως πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να υπάρχει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος. Και αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό αφενός από τις εξελίξεις στην Ουκρανία που επηρεάζουν συνολικά την οικονομία στην Ευρώπη, αφετέρου από το μακροοικονομικό σενάριο που θα κατατεθεί στις 30 Απριλίου.

«Το ζήτημα είναι αν θα υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος. Πρώτα θα μετρήσουμε και μετά. Πάντα υπάρχει αν το οποίο εξαρτάται πολύ και από τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Αν πάνε τα πράγματα άσχημα περιορίζεται ο δημοσιονομικός χώρος και το ΑΕΠ. Συνεπώς, πρέπει να περιμένουμε».

Δεν έχει κλειδώσει

Απαντώντας σε ερώτημα αν μέσα στο Πάσχα είναι κλειδωμένο πως η κυβέρνηση θα χορηγήσει έκτακτο επίδομα στους πιο αδύναμους ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε: «Όχι, δεν είναι ‘κλειδωμένο’. Έχουμε ανάπτυξη το 2021. Όσο ταχύτερη ανάπτυξη θα το δούμε στις αρχές Μαρτίου. Έχουμε την εξέλιξη της Ουκρανίας που μειώνει το ΑΕΠ αν τα πράγματα πάνε αρνητικά αλλά μας βγάζει το βραχνά των τιμών ενέργειας εφόσον έχουμε θετικές εξελίξεις».

Σε άλλο σημείο ο κ. Σκυλακάκης τόνισε: «Έχουμε πει ότι θα πάμε σε στοχευμένα μέτρα – με μαθηματική βεβαιότητα ότι θα γίνει. Η κυβέρνηση εφόσον υπάρχει χώρος θα πάει με στόχευση στους οικονομικά ευάλωτους και όχι οριζόντια. Αλλά το ΑΝ το λένε όλοι και το είπε και ο πρωθυπουργός, το είπε και ο υπουργός Οικονομικών το λέω και εγώ. Διότι όπως είπε ο πρωθυπουργός πρώτα θα μετρήσουμε και μετά θα ανακοινώσουμε τα μέτρα».

Το μακροοικονομικό σενάριο

«Το δεύτερο θέμα που θα το κρίνει είναι το μακροοικονομικό σενάριο που θα προετοιμάσουμε ως Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το οποίο έχουμε τη θεσμική υποχρέωση να το παρουσιάσουμε το αργότερο στις 30 Απριλίου. Θα έχουμε το μακροοικονομικό σενάριο το επικαιροποιημένο, το οποίο θα δίνει και την εικόνα τη σημαίνει επίτευξη του προϋπολογισμού και αν με την επίτευξη του στόχου υπάρχει δημοσιονομικός χώρος», ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Μάχη πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας – Σε εξέλιξη η διαδικασία
Επικαιρότητα |

Μάχη πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής

Ολοκληρώνεται η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία. Θα μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί κατ' αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας